Looking for a new fabric for my sofa

vrum_isabellemcallister

Det här är en del av vardagsrummet hos mig i Leksand som Jenny har plåtat. Vi la in en heltäckningsmatta där för att torpargrunden är lite för lågt bygd och det blir hiskeligt kallt där inne. Tapeten är Piet Hein Eeks trävägg som jag tyvärr är så sjukt trött på redan. OCh då är det ju bra att vara händig och tycka att det är kul att tapetsera. Soffan är Ikeas Söderhamn som jag nog faktiskt inte rekomenderar eftersom tyget är det kemtvätt på och man måste vara en sådan där perfekt pedantisk familj om soffan ska se ut som på bilden. Hos oss ser det mer, i vardagliga livet när det inte plåtas, som ett tonårsrum vars säng bäddas en gång per år. OCh på bara två år känns den väldigt nersutten redan. Soffan alltså. Så kemtvätt plus kuddfluffstoretts-soffa.
WHAT WAS I THINKING?

Littlephantbigimage

ÄR sugen på ett nytt överdrag från Bemz som både går att tvätta och som är lite mer mönstrat som funkar bra på mina kids som låtsas vara trötta och lägga sig ner bara för att samtidigt, i vad dem tror i smyg, torka av kladdiga munnar direkt på soffan. Liksom niga ner och  -åh vad jag är trött -a sig ner på soffan.

BEMZ-LITTLEPHANT

Älskar Littlephants tyger som visserligen sitter på precis alla barnvagnar  i Stockholm- eftersom allas blöjväskor kommer från Littlephant numera i stället för elefantväskan från svenskt tenn. Tror det blir en gul soffa? Men vad ska det bli för tapet?

//
Top image is the livingroom at my cottage (image by jenny brandt). It has a great wallpaper from Pie Hein EEk that I’m so tired of and the sofa is really dirty with stains since my kids are small pigs and you need to bring the sofa cover to a dry cleaners and where my cabin is you have to send it to another town. Something I never do. So it’s really dirty now. And I’m thinking maybe I should go for a new cover from Bemz – and then a fabric from Littlephant. Like that yellow one? But what wallpaper should I do on the wall?

XX
Isabelle

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Lo
June 20, 2015 at 21:22

Det går att tvätta klädseln i 40 grader, inga problem. Råden om kemtvätt är alltid överdrivna.

avatar
isabelle
June 21, 2015 at 13:43
– In reply to: Lo

Håller med men jag testade på en kudde och fick inte på den sen

avatar
marie
June 21, 2015 at 14:12

I have the same sofa!
I wash my covers in my wash machine and dry it in my dryer!!!!
It shrinks a little bit but after a while it fits like before.
I like the yellow cover. The first one is nice too, but will be dirty very soon, with al the white….