Our book Rum För Kidsen – Room for the kiddo’s

Rum För Kidsen – Ny bok! Kommer 11 mars from Dos Family on Vimeo.

We made a book!
Finally we can tell you more about it!
It’s a “know it all book” about kids rooms. Hopefully it will be a help for parents to help their kids! It’s in Swedish but we’re hoping that it will be translated & sold all over the world in the future (yeas we’re big dreamers and belivers)!

It’s called Rum För Kidsen – which you can translate as Room for the kiddo’s – more info in English after the jump!

Vi hoppas att boken kan fungera som en hjälp för föräldrar att hjälpa sina barn att fixa sina rum. Men också en bok där vi hoppas att vi står väldigt mycket på barnens sida, där deras önskemål att faktiskt få ha en del av hemmet att bestämma över och göra till sitt, faktiskt räknas. Vi hoppas också på att kanske släppa några av dessa krav. På att ha det så perfekt hemma – att inredning kan handla om lust och kreativitet i stället för att det bara ska vara fint eller få nått att öka i värde.
Basen är klassiska tips som vad som är bra att tänka på innan man börjar fixa, förvaring hur löser man det, belysning och färglära. Det är ganska allmänna tips som funkar även för ”vuxenrum” men sen går jag också in på varannan veckas boende, dela rum och genus. Det kommer också finnas en DIY del förutom den gör det själv och återvinnings-anda som genomsyrar hela boken. Vi har också en del med sju barn som vi kallar för insperados som får lite extra utrymme.

Rum För Kidsen kommer den 11 mars men går redan nu att förbeställa på Bokus” Där den kostar 189 kronor.

In English:
Rum för Kidsen” out in Swedish March 11th.

It’s a book that hopefully helps the parents to help the kids with their rooms. But it’s also a book where we hope to be on the kids sides – to show how important it is to actually listen to them, involve them and let them be part of making their rooms!
We also hope that the book will be an inspiration to let go of the pressure of having a perfectly styled home. Yes, we love to have a nice home but we want to embrace the feeling of creativity and joy when it comes to decorating you home instead of only thinking of how much the home will be approved by someone else.

The books core is classical tips of how to fix up your home whether it’s for a kid or a grown up – whats good to start with? How do you involve the kids in the process? Great storage solutions & how to think about colors, wallpapers and lighting. But also some quick tips and DIY’s.
But we also talk about sharing rooms, rooms that can help your kids to develop their playing ability and move more. The whole book is filled with love for DIy’s and recycling. And we also visit 7 Insperados – kids who show their rooms and tells us about how they see the wold at the moment.

The book is only released in Sweden to begin with.
Most of the Swedish book stores doesn’t ship worldwide but since we think that maybe some of our readers would love to buy the book anyway. So we will try to sell some books in Jenny’s shop Sammy Rose – but we have to get back to you about it.
Here are some of the stuff it´s packed with: Interviews with inspiring kids. Barbies. Great storage solutions. Built in beds. Robots. DIY. Stuffed toys. Recycling. Monsters. Sweet wallpapers. the Hulk. Thrifty and “Think out of the box” type of ideas. Swords. Nail polish. Alf. Star wars scrap booking and unicorns. We promise there will be no “boy” or “girl” rooms but there will be cool rooms, messy rooms, green rooms. sporty rooms. tiny rooms. colorful rooms. Simply lots of inspiring kids rooms

Book by Isabelle McAllister & Jenny Brandt

Stop motion made by Jens Grönberg – Breakfastdesign

 

Pin It

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Karin
February 17, 2014 at 08:54

Hej va grymt! Va spännande att läsa! Ni är fantastiska och bjuder på så härlig inspo överallt; på DosFamily, på Insta, på mässor och på tv. Tjing!

avatar
Jenny Brandt
February 17, 2014 at 10:20
– In reply to: Karin

Karin!!

Tusen tack för supporten!!

avatar
Blog roundup | Husligheter – inredning och design som blogg.
February 17, 2014 at 21:25

[…] att Isabelle McAllister och Jenny Brandt, det vill säga de kreativa genierna bakom DosFamily, ska släppa bok i vår. Nu är titel och lanseringsdatum officiella: Rum för kidsen släpps den 11 mars. Och jag […]

avatar
Zorzeta
February 19, 2014 at 11:29

I have to have your book. I am sure it will be a great success end it will be sold everywhere:)

avatar
Marie
February 21, 2014 at 18:23

I’d love to buy your book! (even if I don’t understand any swedish word ;-) !! )

avatar
Jessica Sandström
June 29, 2014 at 17:17

Hej

jag och min dotter har båda förälskat oss i tapeten på sidan 152 i boken, varifrån kommer tapeten och vad heter den. Stort tack på förhand

//Selma och Jessica