Hilfe! Hur beskär man ett fikonträd?

Eller hur vinterbonar man den? Fullt normalt verkar det ju vara att den tappar sina löv. Jag ställde den också i trappuppgången så det är lite mörkare och svalare. Läste någonstans att det är så man bör göra? Men sen såg jag ett blogginlägg hos Ulrika på Seventeen Doors och hon behöll sin inne och gav den mycket vatten.


Lite rådvill nu. Hur gör ni? Skulle ni göra?

Hur alltså var klipper man ner dem? Mina andra växter har jag ju full koll på men denna är ny! Plus på den översta spetsen har det kommit en liten knopp ❤

// I need some ideas of what to do with my fig tree. It lost it’s leaves and I put it darker and colder but should I? Or is it better to keep it inside and water it a lot?  Or cut it? And where do I cut? 

Kind regards the fig novice 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Hanna
January 23, 2017 at 18:58

Klipp var som helst ovanför en “plupp”. Då har den chans att förgrena sig vid snittet. Men klipp inte i grundstammen, utan i de två översta grenarna. Sätt sticklingar i vatten och vänta några veckor på rötter, och plantera senare i vår. Om plantan står varmt och ljust behöver den mkt vatten i form av dusch. Så spreja hela växten med blomspruta ofta. Fikon som står i för torr luft får ofta spinn (ohyra).
Jag är bara odlare på hobbynivå, men allt detta har funkat fint för mig! Jag trodde fikon var svårare än det är.

avatar
Isabelle McAllister
January 23, 2017 at 20:45
– In reply to: Hanna

Hanna vilken hjältinna! Ska testa detta- tusen tack!!