Jag rensar ut i barnrummet! /Making room in the kids den

skrivbord02060

När hösten kommer så blir man ju alltid lite extra sugen på att fixa hemma tycker jag. Det är ju först när man varit borta ett tag som hemmablindheten släpper. Och i barnens fall så händer det ju så mycket över sommaren. De får andra intressen och gör andra sorts saker. Jag har kommit på att jag måste fixa i ordning världens härligaste men också svåraste rum nämligen vårt barnrum. Igen. Bör tilläggas. Det är ju lite av en never ending story. Vanligt är att man ställer in ett skrivbord i barnens rum och sen så sitter dem ändå bara vid matbordet eller typ ligger på golvet och ritar. Och har man ett skrivbord så brukar man stoppa in ett litet som sen bara blir belamrat med en massa grejer. Det här bordet hade vi i förra lyan men då hängde det på väggen.  Jag tyckte det var bra med ett stort bord till båda barnen men men – de använder det aldrig. Så nu får det ryka! Och eftersom jag samarbetar med Blocket så ligger det just nu ute till försäljning där nu.

skrivbord-02084
Bordet är av ek, en köksbänkskiva som jag köpte second hand och sen målade för det här jobbet. Så numera ser det ut som ett gigantiskt anteckningsblad. Det vita är skoltavelfärg. Så man kan skriva med kritor direkt på bordet. Linjerna är vanlig färg.
Skrivbordets annons hittar du här

skrivbord02081

Benen är från Pretty Pegs – modellen rosa Otto & svarta Carl. De två små gula arbetslamporna är köpta på Lagerhaus och är även dem till salu. Lampornas annons hittar du här

skrivbord-02092

Jag tänkte också göra mig av med stålvagnen- den turkosa Råskog från Ikea som vi har använt som pysselvagn. Det var toppen när vi hade allt på samma våningsplan för då rullade vi pysslet mellan barnrummet, köket och vardagsrummet. Nu måste vi hitta en annan lösning. Just den här färgen säljer inte Ikea längre så passa på och köp den av mig! Annonsen hittar du här!

skrivbord-02098

Här ser man färgen på benen bättre och vet ni vad – jag säljer även mattan under. Ikeas väldigt sköna rya Gåser 170×240 cm stor, den blev över efter ett jobb och knappt använd.

Att köpa och sälj second hand är ju ändå ett väldans bra alternativ om man vill fixa och göra om hemma. Man hittar ju unika grejer som annars kan vara svåra att få tag på plus Ikeamöbler slipper man ju montera. Mina bästa tips för att rensa ut tycker jag är:
1. Gå igenom rum för rum och kolla på alla grejer. Vad är det ni verkligen använder. Många grejer blir stående av gammal vana.
2. Var inte så sentimental. Visst du har säkert jättefina grejer men det är ju roligare om någon annan kan njuta av dem om du inte använder dem?
3. Inred för er själva. Gamla mormor bor inte i skåpet du ärvde. Visst det är ett fint minne men ett foto kanske räcker? Samla inte på dig om det inte passar!
Lycka till!

skrivbord-02104

Alltså eftersom jag jobbar med Blocket nu så får jag en massa roligt insider info. Visste ni att de populäraste sökorden inom inredning är:
teak, retro, dagbädd, gustaviansk, rotting, rokoko, pinnstolar, marmor, karmstol, serveringsvagn
Och lite mer specifikt inom design så är det:
Wait for it
Wait for it
Tadaaa: Isabelle McAllister.
Nej skämtade såklart – folk gillar att söka efter.. .

1. String
2 Chesterfield
3. Lamino
4. Howard
5. englesson
6. Dux
7. Hay
8. Svensk Tenn
9. Asplund
10. Carl Malmsten
11. Jetson
12. Flos

Och en annan bra grej är att numera så måste man logga in och skapa ett eget konto vilket kan verka lite jobbigt men det är bara första gången och sen förblir du ju inloggad. Och då kan du skapa och följa bevakningar, ha koll på annonser du favoriserat – och en annan nyhet är att det numera finns en meddelandetjänst så man behöver inte lämna ut sin egen mailadress eller telefonnummer, utan all kommunikation sker där. Då ser man direkt om man får napp på annonser (då du får en push-notis när ett nytt meddelande dykt upp i din inkorg om du har appen ) och kan på så vis enkelt ha koll på alla dina aktiva köp & säljtrådar.”

Här hittar ni mina annonser:

Skrivbord – 1200 kr
2 st gula lampor – 300kr
Vagn Ikea Råskog – 250kr
Matta Gåser Beige – 1000kr (nypris1495kr)

Det här inlägget är gjort i samarbete med Blocket.
Blockets app hittar du här: iOS (mobil) / iOS (Ipad)  / Google 

—————————
English:
I’m rearranging the kids room again. The big desk need to go. We need more space to do cartwheels and smarter storage. The desk always gets piled up with lots of crap. I’m also doing a collaboration with the Blocket. So I’m selling the stuff online!