Dagar i new york

Dagarna har bara rusat iväg och vi har det så himla najs. Men vad gör man då med kidsen i en varm storstad? Jo en dag åkte vi upp till museum of natural history. Vi har såklart sett filmerna Natt på museet och var tvungna att kolla hur det va på riktig. Det är megastort. Jag hade nog satsat på att gå på plantager nästa gång och ha bättre koll på vilka specialutställningar som fanns. De är ofta påkostade och bra. Vi va på en om bakterier. Ballt men lite svårt att översätta.

Kolla hur välmatchad den här killen var bakgrunden! <3 på gränsen Nolita / chinatown sprang vi rakt in i en Nikereklamsinspelning vilket såklart va kul. Kanske att vi tyckte att det var roligt för att se hur många de var och vilka grejer de använde till en enda tagning. Sjukt imponerande.

Det finns ju verkligen grejer att se överallt. Och ja det här blev några dagar där kidsens humör fick styra samtidigt som jag tycker att vi verkligen fick med en massa för alla.

Vi pratade ganska mycket politik. Lite barnsligt såhär. Men bästa bilden på länge.

Grejen är ju att man egentligen inte behöver göra så mycket speciella grejer för att det finns saker att titta på och göra mest hela tiden. 

4 juli independence day- är vi i Seattle med stora släkten – ska bli spännande att se hur det blir.

Vi var också inne på en stor matmarknad i chinatown. Där såldes det grisfötter, hönsklor och fötter. Hjärtan och magar. Ungarna höll på att svimma men fick samtidigt något slags bättre förstående av hur mat och kött hör ihop. Eller kanske hur det inte bör höra ihop hälsar jag som veggo.

Samtidigt som mycket är just mycket och galet också stort och crazy så blir jag såklart också galen på allt detta slös, plast, slit & släng. Engångsmuggar till allt, sugrör med papper runt, plastmuggar som är inplastade en och en. Gigantiska portioner där hälften slängs mest hela tiden. Miljontals kläder, prylar grejer som säljs i tusentals megabytiker. Organisk färdigskruren frukt i plastförpackningar som bara slängs efter minsta skråma.Gigantiska bilar som kör överallt. Osv osv  Och sen en Trump på det. Vart är världen på väg? Mår illa. Och såklart svårt när man blir en del av det här. Vi tittar på en bild bara för att efter en sån kräkning jag precis gjorde… Dinern ovan har en gömd bakdörr eller den är väl inte så hemlig längre men där man får knacka på för stt komma ner på klubben som är i källaren efter man gått genom köket. Ändå ganska kul!

Och det är väl det som gör staden så faschinerande. Just kontrasterna. Men slöset kan man ju vara utan. Finns ju kontraster i mycket annat som ät bra.

//

More days in NYC. We did the museum of natural history. Watched crazy things and food in Chinatown. Just strolled around town is actually more than enough. There are things to do and see everywhere!

Xxx

Isabelle