Butiken Grandpas färger nu som Alcro-kulörer!

Global-grandpa174_1016

En av de mest sympatiska butikerna eller inte bara det som de säljer utan även alla som jobbar där är ju Grandpa. De har tre butiker i Stockholm och en i Göteborg för er som missat detta. Om man maler ner allt typiskt för mina hoods där jag bor på Söder – SoFo  – alltså ta en hipster, bra märken, sköna lirare, trendkänsliga men ändå hållbara, en krydda vintage så får man alltså en sockerkaka som Grandpa. På ett bra sätt!

grandpa101

Tydligen så har de fått frågan under alla år – vad det är för kulörer som de har på väggarna i butikerna.

grandpa128

Så nu har de teamat upp med Alcro och gjort en egen kollektion Grandpa X Alcro. OCh det här måste ju vara ett typexempel  på hur jag tycker att samarbeten bör vara. Så himla smart och bra. Logiskt och äkta. Och jättefint stylat av Jill Windahl som också var med och gjorde trendkulörkartan som kom förra året.

grandpa267-933x1400

Fyra kulörer som fått namn av gatorna som Grandpas butiker ligger på.

Alcro_grandpa_sneakpeak

Här är en bild från den nyaste butiken på Gamla Brogatan. Grejen är den när min pappa hade butiker på 60-70 talet så var Gamla Brogatan The shoppinggata men som under 90 talet liksom försvann från kartan. Men nu händer det ganska mycket i området och med nya Haymarket så känns det som gatan kan få sig en ny storhetsvåg!

grandpalouiseljungberghighres-462x600 grandpalowkeyhighres-462x600

Isamband med släppet av kulörerna igår så var det även vernissage för tavlor som gjorts efter inspiration av färgerna och som kommer säljas i butikerna. Varje poster har en upplaga av 20 st.

grandpafannyschultzhighres-462x600grandpacraycollectivehighres-462x600

Kolla in bland annat Fanny Shultz – som förut jobbade i butikerna men som nu gör sin konst! Love it!

Och kolla in på makarna wendelsbo – Hanna & Martins Designhjälpen där det finns flera av dessa posters som ni kan bjuda på för extra god gärning.

//

If you visit Stockholm & Gothenburg then check out the shop Grandpa. They just released a small color collection together with the color producer Alcro  – GrandpaXAlcro. They also made some limited edition posters that you can find here.

 

xxx
Isabelle