Amerikat- här kommer vi!

endapril-6722

Gaah nu har vi äntligen bokat! 6 veckor ska det här grymma gänget göra USA i sommar. Börja i New York – kolla in Frihetsgudinnan, Central Park, Museum of Natural History och mycket annat som funkar för både oss och kidsen. Det blir första gången för dem där. Eller Della bodde med oss i NYC ett par månader när hon var 2 men det minns hon inget av.

Sen åker vi vidare till Seattle – där min mans släkt kommer ifrån. Jag tänkte klämma in en guidad tour i Forks. Alla Twihards fattar ju grejen ,-).

Planen efter nån vecka är att ta oss nedåt till La där vi ska hyra ett grymt hus! Tänker att vi ska igenom Portland, hänga i topparna på REd Woods, besöka San Francisco – undrar om kidsen är för små för Alcatraz som annars är ett grymt museum. Stanna vid Carmel, en natt på Madonna Inn och sen vidare ner till LA!

Men jag undrar såklart – har ni tips till mig? Vad annars som vi ska hitta på för skoj, butiker att besöka, coola grejer att se? Uppskattar såklart allt!

xxx
Isabelle

kalifornien1 kalifornien2
När Della var ett halvår så bilade vi runt en del av Kalifornien och jag gjorde då mitt första jobb för Family Living
Ladda ner det reportaget som PDF här om ni är intresserade!
Det är ju 10 år sen men vissa tips står sig än idag.

 

//
We’re touring the US west coast this summer. Well starting off with a couple of days in New York but then flying to Seattle where my husbands dad’s from. Hanging with the family for a while and then we’ll take the car down to LA via Portland, San Francisco & highway 1.

But what should we see and what should we do?
All the tips would be great to have! Are you even a blog reader from there – let me know maybe we can meet up? Would be so cool!

The photos and link above is from a story I made for a Swedish Magazine 10 years ago – last time we went around a part of California!

Big kisses
Isabelle

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
jennie aka kollijox
May 6, 2016 at 10:58

Sluta va kul! Jag har lovat barnen en resa dit när jag fyller 50…har lite tid på mig att spara pengar då, heheh.
Har tyvärr inga färska tips, men jag gillade key west och ångrar djupt att jag inte köpte med mig en torkad blåsfisk hem(fast det kanske är förbjudet). Hur som, du berättar väl allt sen. kramen

avatar
isabelle Mcallister
May 11, 2016 at 09:47
– In reply to: jennie aka kollijox

Heja dig! me ndu key west är i Florida ju – vi ska till motsatt sida ,-) men key west är också ball kram

avatar
jennie aka kollijox
May 11, 2016 at 11:18
– In reply to: isabelle Mcallister

rätt världsdel iaf , fniss

avatar
Pernilla
May 9, 2016 at 08:03

Vi gjorde en roadtrip får CA till Florida efter att bott i SF i 4 år. Våra barn var 6 år då och i år sa vi att de nog var lagom stora för Alcatraz. Alla får hörlurar med guidad tur och så får man kika omkring själv. Vill du se vår bok med tips på saker att göra med kids gå hit: http://www.blurb.com/b/6988489-roadtrip-to-sweden.

Vi laddade ner en app med “odd things to see” så hittade vi många kul ställe längs med vägen och så Yelp för att hitta kul och bra ställe att äta på.

avatar
isabelle Mcallister
May 11, 2016 at 09:46
– In reply to: Pernilla

Åh Pernilla ser ut so men magisk resa! tack för tipsen! Vi va på alcatraz sist – gillade det verkligen och ska bli kul att ta med kidsen!

avatar
Pernilla
May 11, 2016 at 14:34
– In reply to: isabelle Mcallister

Om ni åker förbi Cody så är det helt klart värt att stanna där, de har en Rodeo show som vi iof inte gick på för vi var lite naiva och trodde att Texas skulle ha det men så var det inte. Cody är döpt efter Buffalo Bill och det finns ett häftigt museum med Cowboys och Indianer. Varje kväll ha de en show ute på gatan där det spelas upp en häftig gunfight. Vi bodde i en fårherdevagn ute på landet som var väldigt häftigt för barnen! Vill du ha mer tips om Kalifornien så skriv gröna. vi har ju utforskat dete med barn i fyra år! Ha en underbar resa!

avatar
agnes/hejregina
May 10, 2016 at 13:40

men hallå så grymt! KUL!!

avatar
isabelle Mcallister
May 11, 2016 at 09:47
– In reply to: agnes/hejregina

Ja eller hur! nyper mig själv!

avatar
famapa
May 18, 2016 at 21:04

Trodde aldrig att jag skulle gilla det, men Disneyland!! Vi gick inte till traditionella DL utan till Pixar versionen precis brevid. En timme eller nåt utanför LA. Det var verkligen en upplevelse. LA i sig är inte så great, häng mest på stränderna. Griffith Observatory är kul för alla åldrar och ett bra ställe att kolla på utsikten av stan. Och sist när jag åkte själv var det magiskt att kolla på Eames huset. Gjusta i Venice har fantasiskt god lunch mat och en mysig liten uteplats. Kommer jag på nåt mer så hör jag av mig! Kram, Famapa