We’re building a small treehouse

easter_16-5418

Första riktiga dagen på lovet så började ungarna tjata om att bygga en trädkoja. När ens barn plötsligt vill göra något annat än stirra på olika devices så gäller det att fort som fan bara säga ja och go with the flow. Jag var så sjukt osugen. Ville liksom fixa med huset. Tänkte att barnen kommer ju tröttna efter två sekunder och då står jag där med en halvfärdig koja och en massa jobb. Så jag började med att hålla krigsråd. Sa att det kommer ta hela dagen och ni måste hjälpa till. De resonerade lite men bestämde sig ändå för att vi verkligen skulle bygga.

easter_16-5394

Sagt och gjort. Vi gick ner till gränsen till skogen, på slutet av vår tomt. Hittade en massa restplank jag hade liggande och annat bråte som låg under uthusen och dylikt. Sen började vi bygga! Jag var lite orolig för att skriva i trädet men kollade runt lite och det verkar ju vara att förr i tiden så ville man inte spika i träd för att när man skulle göra virke av träden så kunde sågen gå sönder. Plus att man kan ta död på träd genom att använda kopparspik.
Vi hann med att göra golvet till kojan. Och kidsen höll ändå vad det lovat. De kämpade på bra!

easter_16-5460

När jag ändå var i farten passade jag på att räta upp sopstationen. Varje år när vägen plogas så har den knäckts lite mer och blivit sned. Så nu gjorde jag den lite mer stabil. Den är snyggare in mot tomten… Kanske bör göra den lite finare även åt detta håll! Och katten – han är med överallt!

I vilket fall så himla kul att snickra!

//
The kids wanted to make a tree house. I really didn’t feel like it in the beginning but we had a lot of fun! It’s cool to build something without any blue prints. We just scavenged around our garden looking for wood to use and then just did it. Best thing – no device all day! I also fixed our trash can storage at the same time! A wonder how much you can do when you start getting a flow!

xxx
Isabelle