The Iris Apfel movie

iris_quote
Häromdagen så såg jag dokumentären IRIS som nu finns att hyra bla. på Itunes. Som såklart handlar om Iris Apfel. Ni kanske har sett bilder på henne och kommer ihåg de stora runda glasögonen? Iris är supercool nu över 90 år och still going strong. Hon började en karriär med tyger och inredning – åkte runt världen för att köpa möbler och prylar men har på senare åren blivit en en riktigt fashion Icon.

Här kan ni se trailern till filmen!

 

iris-apfel-it-girl-rara

Lite av hennes signatur förutom glasögonen är stora och många halsband och lite armband på det. Kan inte låta bli att undra hur det är med hennes nacke – jag blir helt mör i nacken med ett litet halsband på.iris2

 

 

Men den stora grejen med Iris handlar nog mer om attityden och inställningen. Hon gillar letandet, och att på något sätt ingenting är heligt och i hennes huvud att allt funkar. Det är ju det man älskar så mycket.
And she loves color!!

apfel1

Här är en bild på henne när hon är yngre.

Jag gillade filmen så mycket för den gav mig hopp. Hopp om att bli gammal och att skita mer i vad folk tycker. OCh att bli lite mer galen. Jag var ju det förr nu känns det som jag slänger på mig det som ligger närmast mig på morgonen.
Tycker verkligen ni ska se filmen.

//

I watched the movie about Iris Apfle the other day and Loved it! I got so inspired about going more crazy and I love when you see movies about older people that doesnt feel like victims  – the y just feel like people. And she is so cool and sweet. I also really like that it’s not only about money. Sure she has a fair deal of designer clothing but she isnät afraid to mix, match and do her thing.
I rented the movie on I tunes.

 

Another fun interview with Iris – here.

xxx
Isabelle