My little tween star is turning 9 today

della_hair

Jag blir såklart alltid lite blödig och nostalgiskt när det är dags för barnens födelsedagar. Det går ju såklart inte att inte götta sig i allt som hänt de senaste 9 åren. I den tvättmaskin av känslor som man går igenom. Hur hela dagar kan vara asjobbiga med barn men ändå så är det så värt. Men jag tänker också såklart på hur det känns som jag steg in i en tidskapsel för typ 9 år sen och hur jag nu senaste året precis kommit ut. På någon annan sida- någon annan jag. Och vem är denna nya jag med äldre ungar och som plötsligt har lite tid över till annat? Och kanske framförallt vem vill jag vara?

della_roof

 

Och hur kommer hon att bli. Hur kommer hon att ha det när hon blir ändå äldre? Det tänker jag mycket på. Jag oroar mig mer över henne än över min son. Vilket ju borde vara tvärt om. Så klok och cool som hon är. Men det är liksom inbäddat. Finns så mycket rädsla inbyggt när det gäller att vara tjej. Hatar det så mycket. Att det på något sätt är inbyggt att det ska vara jobbigare att vara tjej och att det är tuffare. Jag vet ju hur det är.

della_tween

Hon är redan värsta superfeministen vilket är toppen, jag tänker att hur mer hon ser och vet redan nu desto mer kan hon skita i det sen och motarbeta det sen. REdan som 5 åring skrev hon ett kort till statsministern – läs det här. Och Fredrik Reinfeldts (eller well hans teams I guess) något tafatta och tråkiga ickesvar här…

Tänker att hon borde lyssna på Zara Larssons-sommarprat. Att det vore bra.  En mer enkel men samtidigt väldigt konkret och käftsmällig information om feminism, patriarkatet och strukturellt förtryck får man leta länge efter. Så grymt duktig och så förståndig redan nu. Fantastiskt! Och hon är så kaxig men samtidigt ödmjuk – älskar det!

della_ball

Och sen så tänker jag att hon och alla ni borde lyssna på Hédi Frieds sommarprat. Hédi som överlevde fångenskap i koncentrationsläger under andra världskriget. För att vi liksom aldrig får glömma. Något som är så superextra viktigt i dessa tider när allt tyck gå bakåt eftersom Sverigedemokraterna blir större och större, abortkliniker stängs och vi har massflykt i världen.

della_laboutique

Jag hoppas att Della fortsätter vara så självklar. Så öppen, social, rolig och nyfiken. Att hon kommer fortsätta att bry sig om andra och ta hand om sig själv. Att hon fortsätter vara högljudd och inte backar i en diskussion.

della_wimoers

Jag hoppas också att jag verkligen får bli så gammal att jag får följa hennes bravader. Så himla häftigt. Della jag älskar dig så mycket!
xx
Isabelle

English:

My little girl turns 9 today. 9 years of craziness. Of being a parent. Of realizing yet again that I have a life beyond kids but also to cherish her life and just to be able to watch her growing up. It goes so fast now. I do hope she will stay this loud but also kind to people around her as she is now. That she’ll be happy and that I’ll be old enough to see where life takes her! <3

 

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Malin
August 3, 2015 at 10:40

Så fint skrivet om din dotter! Jag har också en 9-årig dotter och jag blir så glad över vilken självklar plats hon tar i världen, det känns hoppfullt.

avatar
Anna
August 6, 2015 at 11:26

Cool unge du har! Grattis till henne :)
Håller med om Hedi Frieds sommarprat, när jag lyssnade tänkte jag på att hon är en av de sista rösterna. Redan nu är gapet till Förintelsen så mycket större än när vi växte upp – det är liksom nåt som hände å den svartvita tiden…

avatar
Pia
August 6, 2015 at 20:15

Så himla fint skrivet så att blödiga jag började gråta!