Berlin part 3 – the asian cuisine

kimchi-princess

Första gången i Berlin – på tågluffen -94 kommer jag ihåg hur knäckt jag var över maten här. Kan ju ha berott på att jag inte hittade rätt ställen – gröngöling som jag var då eller så har det det helt enkelt hänt en hel del sedan dess.
Överallt så fanns det variationer av asiatisk mat, mycket vietnamesiskt och mycket var helt enkelt schwijnen good! Så magiskt gott. Monsieur Vongs om jag redan skrivit om var ju en verklig favorit. På bilden här ovan och nere ser ni Kimchi Princess i Kreuzberg som jag blev tipsad om på instagram. Måste säga att det var cool interiör och ok mat – belv dock inte golvad. Kanske behöver man äta kött, det gör inte jag och beställa -korean BBQ som de har där? Men skulle nog inte åka dit igen. Här var vi på eftermiddagen – därav alla lediga platser. De har också ett nyare ställe vad jag förstår, precis runt hörnet med Korean fried chicken som heter Angry chicken.
//

First time in Berlin for me was in -94. Sweden was doing really well in the Football World cup but the food was bad. Something has mos def changed. We had so many great dinners. mostly Asian cuisine. The photo above and below is from Kimchi Princess in Kreuzberg. A cool place but not that fantastic. But maybe you had to eat the Korean BBq that they serve? I don’t eat meat so… They also have a sister resto just around the corner called Angry Chicken that serves fried Korean chicken.

 

kimchi_princess2

The spring rolls where ok but not as smashing as at Monsieur Vong!

 

 

confeti_queen

district_mot4

En av de bästa och coolaste ställena tyckte jag att District Mot är – de kallar det Saigon Street Food. Enkel men funky inredning, lagom härligt kitschig. Husets shake var så yummie, och jag åt något galet tofu och revbensspjällen som var karamelliserade var galna. Rolig peoplewatching både på personal och besökare. Vi var där igen på eftermiddagen då var det ganska folktomt som ni kan se. Men hela Berlin var liksom folktomt det här helgen? Var är alla?
//
One of the best places to eat, look at people and enjoy was for me District Mot with Saigon Street Food. The house recipe of a shake was great as the ribs, the marinated tofu and coconut shrimps. Great place! One thing that was weird though was the empty streets. Where where all the people? Don’t get it.

district_mot3

I love the power cords in the ceiling!

district_mot2

bakery
Den sista bilden är från ett bageri som heter Zeit Fur Brot, inget ställe att åka över hela stan för men bra om man är i närheten. Roliga tyska slags kanelbullar.
//
Last image is from a bakery called Zeit Fur Brot in Mitte. Not worth going around town for but they have good cinnamon rolls and stuff. We had breakfast there one day.

xxx
Isabelle

All posts from this Berlin-trip!
Berlin part 1 – it’s all i nthe mix – streetlife
Berlin – a detail
berlin  – Part 2 – nightlife
Berlin – part 3 Asian cusisine
Berlin – part 4. flea & food markets

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Anna
June 16, 2015 at 12:22

På Monsieur Vuong åt jag en så fasansfullt äcklig banankaka! Eller alltså jag åt den inte, jag kunde helt enkelt inte. Jag tog den i en servett och la den i handväskan, och slängde den på vägen hem. Haha! Men maten var jättebra.

avatar
isabelle
June 16, 2015 at 22:43
– In reply to: Anna

Haha Anna! Var du tvungen att smussla ut den? Så roligt! men glad att resten var gott!