Be a tourist in your own town!

dellaslottet

Sommarlov och vi tog en dag på stan. Vi gick ner till Gamla Stan för jag skulle på massage. Well, inte det enklaste att slappna av med två barn i väntrummet varav en sjöng högt och övade på cup songs… När vi väl var i Gamla Stan så hängde vi länge i Science Fiction Bokhandeln och sen hittade jag en bok som heter Familjen Ratzbergers Guide till Gamla Stan. Det är en läsbok för barn, full med historiska inlägg om just gmala stan och i boken finns även en karta så att man kan gå en stadsvandring med hjälp av boken.
//

Schools out for summer and we started as tourists in our own town. I found a book about Gamla Stan  – The Old Town in Stockholm with lot’s of historics facts for kids and grown ups. So we wandered around there for a couple of hours. Above you see the castle!

dellabeppe-stan

Det var toppen! Kul att gå runt bland alla hus, läsa om ankarslutar – (ni vet de där pinnarna som sitter mitt på husen som håller upp varje våningsplan – de ser olika ut beroende på när huset byggdes – kolla in här  , leta efter kanonkulor inmurade i väggar och läsa om Stockholms Blodblad.

//
The book had great features about things that have happened long ago and things to look on in every little street.
bullkyrkan

Vi fick också lära oss att taket inne i Bullkyrkan på Stortorget 5 målades på 1640 talet. På den tiden blev man väldigt inspirerad av alla nymodigheter som kom in med skeppen till Gamla Stan. Ny flora & fauna som man tidigare aldrig sett!
//
Like this ceiling at Stortorget 5 – the main old square in Gamla Stan. It’s now a bread shop run by the church and was painted in the 1640 when the Swedes got inspired by the new flowers and things the ships started to bring in from around the world and started to paint it on the ceiling.

dellabeppedrottning
Vi slutade med att gå ner på stan förbi Riksdagen för vi skulle på picknick i Humlegården med Granit men mer om det får bli i ett senare inlägg!

//

We finished by walking past the parliament on our way to a picnic with Granit but more about that laters…

xxx

Isabelle