Skansen always delivers

scallop_house

Det går typ inte att bli besviken på Skansen. Eller jo såklart att jag undrar om de ledsna älgarna faktiskt mår så bra & våffelstugan need to step up their communication game- det kan inte ta en kvart för 6 personer att leverera en ynklig våffla med tubgrädde. Men i det stora hela så är det ju fantastiskt. De mossiga grejerna man sprang förbi som barn har ju såklart med åren blivit en helt magiskt skatt. Någon gång ska jag bygga ett hus i trä med en sådan här fasad – fast med roligare fönster. Typ det finaste jag vet.
//

We went to the outdoors museum called Skansen today. It a fanstastic place in middle of Stockholm. A kind of Zoo and traditions museum combined. So you can watch bears and then see someone make real shoes like they did back in the days. Or maybe in a real handmade way. You can still buy the shoes -takes a week to make a pair,  but it will cost you – one pair is about 24 000 kronors (4000 dollares!!) I love this place and how older I get how more I feel sorry for the animals and start to enjoy the old houses and all the acts – when they show how things where made 100 years ago.
tranan
Fåglarnas divorpåfåglarna var ju helt crazy idag. Precis som man vill att de ska vara.
//
The divas of all birds – the peacocks was also strutting their stuff all day.

 

scallop_house2

Och ja det går ju att bygga en moderna version av en sådanhär fasad som Gwyneth Paltrows hus  i Hamptons.

//
But most of all I really love this house. Someday I will build me a house with these kind of wooden tiles. So beautiful! A modern way of doing it is like Gwyneth PAltrows outdoor kitchen in the hamptons. But I prefer it like this.

IMG_2063

Idag var alla små bodar och hus på Skansen öppna. Vi besökte en skomakare, åt nygjorda gamla kanelbullar och fick lära oss hur man städade på 30-talet när man precis fått en dammsugare. Tapeten och tygerna ovan är från 30-tals kåken. Very lovely.

//

We also got to learn today how you did spring cleaning in the 1930′. When the modern fridge and the hoover just got to Sweden. I think this wallpaper is so pretty.

konsum_skansen
Och kolla in de här emaljerade hyllorna i den helkaklade gamla Konsumbutiken. Skulle ju kunna vara från ett kök här hos mig i Sofo!
//
And the old supermarket looks just like a modern very popular Swedish hipster kitchen!

xxx
Isabelle