A thrifty way of decorating you walls.

Remember those frames I bought at a fleamarket a couple of weeks ago? Well, this is what I put in them…

The photo of Viola is my own and I found the Super Mario poster at ÖverskottsBolaget (Army Surplus) for only 50 sek. And the price of the frames was close to nothing. I love being thrifty.

jenny_-viola1

img_0920img_09232img_0786img_0781

0

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,

6 Responses to A thrifty way of decorating you walls.

 1. Heidi April 28, 2009 at 19:07 #

  Så skön bild på Violen!
  Älskar bilder på sura ungar.

  Super Mario var också stencool.
  I love the eighties!

 2. DosJenny April 28, 2009 at 19:33 #

  Heidi: Dos loves YOU!

 3. Emma April 28, 2009 at 19:35 #

  Blev ju jättefint! Älskar såna här ramar med lite djup i listen. Jag har också fyndat några gamla ramar men har du några tips på hur man bäst monterar in en ny bild på ett proffsigt sätt? Känns som mina ramar ofta vill falla isär totalt när jag tar ur gamla bilderna. Några verktyg eller material som man borde skaffa?

 4. DosJenny April 28, 2009 at 20:51 #

  Emma: Jag förstår precis hur du menar. Vissa ramar är så klena att de går sönder. Jag brukar börja med att skära längst med ramen på baksidan, då ser jag vart klämmorna/spikarna sitter, där petar jag bort tejpen/pappret så jag kan dra ut spikarna med en tång. Försiktigt. Sen tar jag ut glaset och rengör det. Och ramen borstar jag ren. jag satsar på att köpa rejäla ramar som inte ser så späda ut, men man kan ju förstärka ramen genom att slå små, små spik i hörnorna. alltså från långsidan till kortsidan, men det är ganska klurigt. När jag sedan lagt in bild och baksida (antingen ny eller befintlig) så använder jag ett specialvektyg för att stänga den. Det är som en häftpistol fast istället för att skjuta rakt ner, som en häftpistol gör, så skjuter denna rakt framför sig. Så små platta spik sätter sig i ramens kant och håller baksidan på plats. Detta verktyg går att köpa i konst/ram-affärer, men den är dyr. ca 1000 kr. Jag använder den väldigt ofta dock. Sist så sätter jag i krokar och ny ståltråd ifall det saknas till upphägningen.

  Egentligen ska man ju använda syrafri kartong till inramingarna med. men jag byter så ofta att det bryr jag mig inte om. Hoppas detta hjälper.

 5. Jonasn May 6, 2009 at 10:34 #

  Jepp, Viola är cool !

  men även Mario

Trackbacks/Pingbacks

 1. To-Do-list | DosFamily - April 28, 2009

  […] 28 April: Jenny will renovate the old frames she bought. […]

Leave a Reply