Vårfixa uteplatsen, cykeln & växter med saker från Blocket. Här kan du se alla filmer!

Senaste åren så har jag samarbetat med Blocket och det fortsätter även nu – här kan ni se alla filmer som vi har gjort ihop. För mig som vurmar för att saker som redan finns kan få ett nytt liv så är det toppen. Nu i vår så har vi gjort tre korta filmer som handlar om hur man kan vårfixa lite med enkla medel. Den första handlar om uteplatsen eller varför inte balkongen. Att ställa ut en gammal järnsäng är det ju många som gör och planterar i eller har som extra soffa. Jag gillar verkligen att ha som en modern fullängds-säng utomhus. Det finns ju inget skönare än att ta sig en liten luring ute. Väl beprövat på bebisar men funkar likväl på vuxna. Om man har en uteplats med tak kan man ju också tom kanske köpa en variant i trä. Går att lacka ett varv om man vill. Trickset är ju alltid kuddar och tyger men vi bor ju i Sverige. Och samma gäller ju för dynor i vanliga utemöbler. Älskar också folkdräktstygerna som fick bli kuddar. Puffen är också ett bra tips – sydd av en vintage-matta. Just den vi använde fixade jag via Blocket men liknande säljs här. 

Alltid när man köper nytt så är det också bra att göra sig av med det man redan har. För någon månad sen så sålde jag grejer jag hade på vinden just via Blocket. Sådana saker som jag trodde inte egentligen skulle ge några pengar. Nån lampa, en gamla sparkcykel, en hylla, någon Ikea möbel, skridskor som va för små osv. Jag fick ihop flera tusen kronor på ett kick. Här måste jag tipsa om Blockets app. Så himla enkelt att fota och lägga in en annons på en gång. Annars blir det ju så lätt att man tar en bild och sen blir de liggande. Men med appen så finns allt nära plus alla meddelande osv kommer ju direkt till mobilen. Lätt att använda och lätt att hantera.

Om man vill sälja saker så har Blocket också bra guider med saker man bör tänka på som tex. hur man fotar en vara och vad som är bra om det står med i annonsen. Som att ta en bild på en vara mot ren bakgrund och glöm inte skriva ut alla mått! Jag brukar också lägga till sökord och i dem brukar jag även särskriva med flit. Som att skriva Sökord: dag bädd, dagbädd, osv. eftersom väldigt många har problem med det.

En annan fiffig sak om man köper något dyrare är köpekontrakt. Tex bra om man köper en flådig cykel, bil eller hyr ut lägenhet. Dem hittar du här. 
Så som jag gjorde cykeln ovan funkar ju även med vanliga klistermärken och lack på det om man känner för det!

När knopparna brister är det ju också läge att se över sina egna växter! Sälja sticklingar eller fynda stora växter och glöm inte att man kan och hitta fröer nu på Blocket lagom tills att det ska börja sättas!
Glöm inte heller att följa #palettbladunite på Insta.

Hoppas ni gillar detta och jag blir ju nyfiken på vad ni har och sälja?

xxx
Isabelle

// Detta inlägg är ett samarbete med Blocket //

In English:

Last years I’ve been collaborationg with the second hand site Blocket we’ve been doing  these inspirational clips about taking care and fixing your second hand stuff. All clips you can watch here.
This Spring I did these 3 films above. ‘

The first is about making a cozy corner on your balcony or garden that it feels like you are inside. The key is to use a base in some sort of metal. Then add lots of fabric and cushions.

The second clip is a quick fix in pimping your bike. I just used som small round stickers. And then some varnish on top. All done in about 10 minutes.

The last one is about selling and buying plants second hand. Sometimes overlooked. But with the plant frenzy going on – plants tend to overgrow peoples homes and sometimes needs a new owner!