Isabellestipendiet 2017


Julia Schaffer Flemk – stipendiat 2015

 

Dags att söka Isabellestipendiet igen!
Stipendiet startade jag 2011 för att jag var trött på att höra hur kvinnor blev motarbetade i byggbranschen. Tjejer som redan i skolan fick höra hur de inte kunde bli snickare målare osv. Hur de blev kallade slampor i skolan och på arbetsplatser. Hur de konstant blir motarbetade och anses för svaga av gammal vana. När det kanske mer handlar om att arbeta smartare, att faktiskt använda sig av de hjälpmedel som finns för att orka längre osv. Att hylla de kvinnor som finns inom branschen men också faktiskt att ta upp detta ämne hjälper både män och kvinnor. Det är såklart även många män som inte går med på den här machokulturen som råder inom bygg men det kan vara svårt att tackla själv.

Knarkluder löd klottret – läs artikeln om vad installationselektrikern Karolina fick emot sig på sin arbetsplats. Det är ju faktiskt helt sjukt. Tänk om detta skulle ske på ett vanligt kontor. Ingen skulle reagera på det här sättet.

Fram till den 14 september är det alltså dags att söka årets Isabellestipendium. Gå in på den här länken för att nominera någon du känner eller dig själv. Lycka till!


Tack till årets sponsorer. Hem, Villa & BostadsrättsmässanPeab, Svenskt Byggtjänst, Ikano Bostad och Beckers Färg.

Priset delas ut den 12 oktober på Hem, Villa & Bostadsrättsmässan i Stockholm.

Stort tack även till årets jury!
Brita ZackariPirre & Mackan, Therese Marteleur, Charlotta Gren, Julia Ohlström, Gill Edgar.

Och Rättviseförmedlingen som gör detta tillsammans med mig- och fantastiska Johanna Broman som projektleder!

Och läs mer om dessa grymma kvinnor som vunnit tidigare år!

// I have a scholarship for handy women in the Swedish construction sector. Now it is time to apply. Very inspiring to see all these women working as carpenters, painters,