Mina bästa serier- här kommer en lista!

this_is_us

This is Us serien på väggen ovan! Senaste månaden så har jag tittat på så sjukt mycket serier. Så härligt att ha tid för det och försvinna in i en annan värld. Här kommer en lista:

Börjar med de bästa först:

Better Things – Ensamstående skådismamma i 40 års åldern som bor i La med tre barn och har en ok men inte superstar karriär. Så rolig, bra och fin. Pamela adlon som gör huvudrollen är fantastiskt och har också producerat med Luis CK. Älskar verkligen denna serie. Igenkänning – hur hon sliter för att få allt att gå ihop och hur man ibland bara överlever. Och sån bra feministisk underton och bara en massa starka kvinnoporträtt. Yeah


Skam
Vill nog ändå lägga denna serie i topp men behöver ju inte säga ett enda ord till egentligen om denna serie eller hur? Mer än att jag också ÄLSKAR skam. Underbara Clara summerade bra
Men glöm inte att titta på den påhittade officiella sociala medier Skam feeden här
Eller lyssna på Soundtracket från säsong 1-3 på Spotify – eller bara Hip Hopen från säsong 3 listan här.
Fin intervju i Bon också med Nils Bech som sjunger den grymma Helga natt i 3dje säsongen Så vem blir nu huvudpersonen i 4an?


This Is Us
Dramakomedi med olika infallsvinklar om en familj. Den är rolig, fin, härlig och gråtmild på något sätt. Jag bara gillar den. Smart hur allt hänger ihop och hur man ändå som människa inte bara är på ett sätt utan att vi alla faktiskt har olika sidor som då och då ändå kommer fram på olika sätt. Men alltså stillbilden ur trailern är inte representativ. Ser ju ut som en modern version av kvinnofängelset. Hm föda barn kallas det visst…
Går på TV3.


Fröken Frimans Krig
Också lite självskriven eller hur? Men åh vad jag längtar efter mer varje gång. Nu har jag börjat se den med min tioåring. Future is Female. Bam
Igen – så grymma roller för kvinnor och skådisinsatser. ÄR så trött på filmer med bara bara män. Kom igen för fan.
Missa inte heller Kattis Ahlström som följer i Fröken Frimans spår. Två heltimmar av fantastisk historia som alla bara måste se!
Kvinnorna på Fröken Frimans Tid – Gud så jag bölade till dessa fakta.

Black Mirror
Denna lite framtids ibland dystopiska serie är fascinerande. Olika idéer om hur framtiden kan bli med teknik och trådar av verklighet som vi redan nu har runt omkring oss. Netflix Orginal serie. Läskigt nära är säsong 3 första del Nosedive. Se och återkom till mig please.

The Crown
Var inte royalist men är det nästan nu. Nej nu ljög jag men hmm hur ska jag säga. Vilken sits att vara i ändå?
Spännande att få en sådan här tillbakablick i historien på något sätt. Finns på Netflix.


Sherlock
Alltså har ju älskat Sherlock så mycket. Att det är lite skruvat och så bra skådisar. 4 säsongen är ju precis ute på Netflix. Och bra det är den ju men fan blev besviken på sista avsnittet. Och lite tjatigt med den där Moriarty som aldrig riktigt försvinner.

Serier jag inte riktigt vet om jag gillar:


The OA – Netflix – flummig halv sci-fi thriller aktig serie. Som är snygg och har något – jag såg första säsongen men vet ändå inte om jag verkligen gillar den…. Vad tyckte ni?
DEt galnaste i min värld är att skurken i denna serie alltså spelas av samma skådis som spelar Lucious Malfoy i Harry Potter. Hur är det möjligt? Jason Isaacs är alltså båda – spännande tycker nörden.
jason_isacs

Westworld
Älskar det påkostade framtidsvisionen och all Sci-fi. Plus skådisar mycket bra men. Blir inte kär i någon karaktär. De är liksom bara lite platta? Så har inte kollat vidare.

Taboo
Ridley Scott och Tom Hardy borde vara mums. Men med en massa män män män och bara två kvinnor hittills efter 2 avsnitt som såklart 1 är en lover och en en hora. Så får denna serie minus 325 i betyg för påhittighet. Hur kan man liksom göra filmer utan vettiga roller för kvinnor? Det är ju för fan fiction. Använd fantasin för bövelen! Eller läs en riktigt historiebok där även kvinnor faktiskt gör avtryck – för det har dem ju såklart gjort.

Sugen på:

Series of Unfortunate Events baserad på Sysonen Baudelaires olycksaliga liv. Ska jag försöka få familjen att se på denna ihop – goos luck liksom. Älskar ju Neil Patrick Harris. (kommer ni ihåg hans intro till Tony awards för några år sedan – ett mästerverk – 8 minuters sång och dans magi)

Hur jag har tid att göra något annat än se på serier kan man ju faktiskt undra men jag är bara född sån helt enkelt. Nu har ni iallafall något att göra i helgen!