My Work – Fixa julfint med växter

01.-diy-juldekoration-700x817

Otroligt nog jul snart igen. Jag är inte alls julig av mig. Skulle kunna fira var som helst och när som helst. Har alla år flackat mellan olika länder och olika familjetraditioner så ingen och lite av varje har jag plockat med mig. Förutom julslingor så tycker jag inte att julpynt är så väldans snyggt heller… Men jag gillar att ta in träd, doften av skog och mark. Så detta juljobb var väldigt roligt att göra. Plantagens julkampanj. Det syns väl att vi plåtade i juni va? Det var typ 25 grader varmt ute.
Blev väldigt nöjd med det lilla “pepparkaks- växthuset som faktiskt bara är gelatinblad och salta pinnar. Kolla också in pepparkakorna som Mia Öhrn bakade till oss, så gulliga som kaktusar & löv ! Jag ville ha växttema på allt!

 

160615_plantagen_jul4112-555-555-2

Vi plåtade i Mari Strenghielms fantastiska hus på Dalarö. Alltså hela byn därute är som en pippi långstump dröm. Magiskt!  Jag skrev om det här. Kolla även in det fina fiket som Mari inrett på söder, om ni nu har missat det – för det har synts överallt! Kul!

jultrend-10

Jag har gjort tre kampanjer nu för Plantagen och det är roligt att se hur mycket bättre jag har blivit på plantor och vad dem heter på latin. Vi tar ju så galet mycket bilder på 2-3 dagar och det är två stora lastbilar med växter och blommor som kommer till location så det gäller att vara uppstyrd.  I juni hade vi ju även problemet att alla julblommor inte fanns eftersom det var just juni… Så vi fick klippa och klista. Riktiga blommor och plast men det ser man ju inte eller gör ni?

jultrend_5plantagen

Sen ska ju bilderna användas för olika sätt. Mycket att tänka på. Den här bilden var ursprungligen för Finland där vi skulle samla växter som blommar på en bild.

jultrend-11

En julgran kan man ju faktiskt också göra själv.

jultrend1

Kanske borde fixa lite jul själv hemma snart…

Styling av mig
Styling Ass: Elin Wallin
Fotograf Frida Ström
Fotografass: Rebecca Näsström

//

I did this x-mas campaign for the nursery chain Plantagen. We shot it already in June! For me the x-mas vibe comes from plants – bringing in the Forrest so I was really happy doing this job.