Therese the painter makes difference!

therese_marteleur-02346

En sådan rolig dag! Vi delade ut Isabellestipendiet för sjätte året i rad! Vinnaren i år är grymma Therese Marteleur. Hon är målare och driver den egna firman Marteleur Måleri. Therese är verkligen en ny generation hantverkare som har fattat allt med att driva företag, göra grymt fint hantverk och kommunicera med sina kunder. Vill ni läsa mer om Therese så kolla in intervju på Rättviseförmedlingens sida här samt tidningen Byggarbetaren.

isabellestipendiet

Är så mallig och glad att få dela scen med detta gäng på prisutdelningen idag! Therese, jag och plattsättaren Julia Schaffer Flemk/Julias Plattsättning & Bygg som vann förra året samt snickare Emmelie Renlund som vann 2014 plus minst 10 andra kvinnor som är aktiva i byggbranschen i Stockholmsområdet. Snickare, plattsättare, svetsare – hur grymt??!!

therese_marteleur-02361

Man kan ju tycka att vad gör ett sådan här stipendium för skillnad men det behövs alltid förebilder och anledningar till att prata om och synliggöra problem. Byggnads för kampanjen Stoppa machokulturen som är väldigt bra. Stipendiet finns. Fler och fler tjejer får synas i media som hantverksexperter. Det är en början även om det är långt kvar. Men jag är ändå så stolt och mallig för att vi har gjort det här i 6 år och att det ändå känns som att stipendiet har fått sig en plats!

IMG_6613

Följ gärna @kvinnohat på Instagram – den här veckan så är det Emmelie Renlund – snickaren som vann för två år sedan som beskriver hennes väg in i branschen och hur det är och har varit. Bilden ovan är några kommentarer som dykt upp på Byggnads Facebook när de lanserat #stoppamachokulturen. Emmelie är numera den första kvinnan som sitter i styrelsen i Byggnads. Hon är också aktiv i NÄTA. Och 2014 fick hon igenom en motion att alla områden skulle ha en jämställdighetsombudsman som inte fanns innan! Go Emmelie!

Jag vill tacka Rättviseförmedlingen s som gör detta med mig! Och speciellt Johanan Broman som håller ihop allt och får det att hända! Tack till fina sponsorer Beckers Färg, Byggnads, Svensk Byggtjänst & Hem, Villa & Bostadsrättsmässan. Tack till Pernilla Lundmark form. Och alla fina jurymedlemmar – Anitha Shulman, Seher Yilmaz,  Tatjana Joksimovic, Björn Christiansen, Johnnie Krigström, Julia Schaffer Flemk och Emmelie Renlund.

//
Today was the ceremony of my scholarship for handy women in Sweden. So fantastic to meet all these powerful women who makes a difference in the building sector. This years winner is the painter Therese Marteleur! Congratulations!

 

Hitta en kvinna som är hantverkare på den här länken!

Och finns fler länkar för dig som är kvinna och hantverkare!

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Anna María
October 6, 2016 at 22:03

Heja dig och heja alla duktiga kvinnliga hantverkare där ute. Och grattis till Therese. Vi anlitade henne för att måla om vårt trapphus i vår BRF och jag är så glad för det. Fantastiskt jobb.

http://annamarialarsson.se/blogg

avatar
Isabelle McAllister
October 14, 2016 at 10:26
– In reply to: Anna María

åh så kul! tack för pepp!