This is a piece of cake

gunnel5

I’m giving a talk at the immigration center this week. “You can talk about what ever you want, as long as it’s in Swedish” they told me.
I´m going to talk about my grandfather’s photos. Read more about it at the bottom of this post.

Anyway, today as I’m going through the photos I found this one, and felt the need to share it.
It’s my great grandmother and my great aunt holding a boy’s hands so he can walk in a straight line on the fence.

Behind them you see Gunnel (my aunt) walking on that fence with no effort at all. No support needed. Her face tells the camera “This is a piece of cake, I could do this with my eyes closed

Love it.
Ok now back to those dusty boxes of negatives.

Today I´m preparing my talk that I´m giving at the immigration center this week. It´s in front of a small group of people who are taking their Swedish lessons there. I´ve been told they will understand me if I talk slow. =)
I´m going to talk about my grandfather Sven who worked for the military, tending to their horses at Strömsholms Castle. During his spare time he took a lot of photographs. A LOT. and now all those photos are in my care.
I´ve been wanting to do something with this collection for a long time, and this talk might be just what I need to get started.
There are so many everyday-type of photographs from the 50´s when my mom and her siblings grew up.  He photographed the same type of things that I photograph now, 70 years later. Family stuff like breakfast, swimming and haning out.

I´m bringing my mom so she can help me getting all the facts straight.

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
enannanhelena
August 24, 2016 at 13:28

Underbart foto! Ser verkligen ut precis som du säger Jenny, “en bit kaka bara”. ;) Läste häromdagen om skatten du ärvt. Massa, massa unika vardagsfoton om jag förstod det hela rätt. Är de bara hälften så fina som den du visar för oss idag (igår), så är du ju rik! Bildrik!

Annars, bra med sådana initiativ som leder till att människor lär sig förstå språket på mer än bara ett basalt plan. Och himla kul att få en intressant föreläsning av dig, liksom på språk-köpet så att säga. De som för höra dig föreläsa kan också skatta sig lyckliga, tänker jag. Lycka till! (om det inte redan är försent att önska det alltså.)

/helena

avatar
enannanhelena
August 24, 2016 at 13:35

Äsch, jag skrev en lång och bra kommentar (tycker jag själv i alla fall;), men den försvann. Så nu förkortar jag det hela så här:underbart foto! Du kan skatta dig lycklig över en sådan bildskatt som du har ärvt. Och det här med föreläsning som medel för att ge människor en djupare förståelse för språket, tycker jag låter som en jättebra grej. Lyckos dem, som får ta del av dig! Och lycka till, om det inte redan är försent att säga det alltså.

/helena

avatar
enannanhelena
August 24, 2016 at 13:44

Haha, där kom den andra också ja. Vet inte om den var så mycket bättre… Eller längre… Förlåt för att jag breder ut mig så i ditt kommentarsfält. Nä, jag är inte en spamkommentar-robot. ;)

/helena

avatar
Jenny Brandt
August 25, 2016 at 09:00
– In reply to: enannanhelena

Hej Helena! Tusen tack för att du breder ut dig i mitt kmmentarsfält. ALLTID LIKA Välkommen.

Jag har gjort föreläsningen nu. Det var nervöst men roligt.
High five.
/Jenny

avatar
Johanna
August 26, 2016 at 11:04

YES! Älskar det här, det vet du. Jag vill också lyssna, får man det?