3 must shops in new york or maybe 5…

Förut så var ju halva grejen att åka till new york att faktiskt hitta saker man aldrig tidigare hade sett. Nu finns ju allt ett click away även om man gärna kollar på grejer live. För att se hur saker ser ut. Jag handlar inte speciellt mycket. Köpte en topp i new york ( ja jag gick tillbaka) men inspireras desto mer av ställen. Hur butikerna är inredda och detaljer som de tar fram eller hur de skapar stämning. Tydligt i new york tycker jag trenden med lukt i butiker. Eller doft kanske är snällare att säga men ibland var det så mycket att det lätt tar över allt. Något slags doftsystem som spred sig på alla våningar i olika butiker. Tex MM Store på time Square luktade någon slags artificiell choklad som bara gjorde mig osugen på att handla godis. Men här kommer några tips på ställen att besöka!

1. Bag All 219 Mott str (mellan spring & Prince). Butiken är liten och supermysig. Ja såklart jag tipsar om detta eftersom jag känner jennifer. Men grejen är att hon är driftig som få och det är så roligt att se hur hon och familjen flyttade från Sverige för att leva sin dröm. Hur Jennifer startade bag all och hur familjen slitit för att få ihop allt i new york! Jennifer har tom skrivit en bok om detta!

Grunden till bag all är att återvinna. Att vi inte ska slå in paket i papper utan stoppa presenter i tygpåsar som går att återvinna. Efter det har även hennes tygkassar tagit fart. Och man kan få sitt namn broderat på dem. Så himla kul bra och fint. Bag all säljs över hela världen men det här är enda butiken. Go Jansch go!

2. Fishs Eddy , 886 broadway. Precis vid Union Square. Älskar denna butik så mycket! Allt du kan tänka dig med galet roligt och fint porslin. Och lite köksattitaljer på det. Det finns koppar med presidenter på,  vintage tallrikar och saker som liknar vintage men som är påhittat.

De här kopparna med mönster från ritblock har jag redan. Och jag älskar alla galna porträtt runt om butiken!

En liten pärla att kolla in tycker jag. Och mitt emot ligger gigantiska ABC CARPETS & home som också alltid är värt ett besök. ABC har galet fina men dyra grejer till hemmet.

3. Anthropologie – finns på typ 5 ställen på Manhattan. Ja det är en kedja och som jag skrev i tidigare inlägg så hittar jag inte så mycket alltid i klädväg här men blir alltid totalinspirerad av hur butikerna är gjorda. Som konsten här ovan.

Det här var i en av butikerna. En liten skyltning inne i butik bara. Så himla lovely. För det mesta räcker det att bara glo på skyltningen när man är här.

Ser ni vad bladen är gjorda av? Målarpaletter ❤️

Ett annat tips är också att kokain Urban outfitters- Anthropologie’s systerbutiker som är lite ‘yngre’ och ‘ballare’ båda har stora inredningsavdelningar med roliga detaljer. Och USA’s UO är såå mycket bättre här än i Stockholm.

3. JCrew – finns också på flera ställen runt om stan.

Inte lika inspirerande som Anthropologie men har också ball skyltning och fina detaljer i Butikerna. Älskade dessa palmer i papper! Kläderna är lite dyrare än vanliga ‘kedjor’ och inte min stil direkt. Men barnkläderna brukar vara toppen.

Andra bubblare som barnen gillade :

It’s Sugar på Broadway (finns på fler ställen)

En galen Willy Wonka butik m allt slags roligt godis man kan tänka sig plus småprylar som ser ut som godis! Della slog till på en poop emoji kudde som luktar jordgubbe.

Evolution store . Låg tidigare i soho har flyttat 10 min högre upp på 687 Broadway. Nära it’s sugar och i höjd medWashington Square park. Här finns kristaller, anatomiska planscher, benbitar, hajtänder. Skelett. Jordglober och annat coolt!

Beppe tänkte först köpa ett cayote penis bone (hehe) men landade tillslut i en alligatortand. De säger att alla grejer kommer från djur på ett reko sätt. Så vi hoppas på det!

//

3 stores (or actually 5) to check out in New York:
1. Bag all – small bags for every occation! with a shop in soho.
2. Anthropologie – for the way they decorate their shops and windows plus the details for the home.
3. Fishs Eddy  – alla kinds of porcelin for every occation and always with an twinkle in the eye!
4. J Crew- also for the nice shop details. Good kids stuff as well!

for the kids:
It’s sugar – yes a crazy candyshop with booth things to eat and other stuff that looks like candy.

Evolution – crystals, bones, animal posters and weird and nice things from the nature and animals!

xxx
Isabelle