New York för kidsen – boktips!

newyork_bok-01533

Om två veckor så är vi i New York! Herregud så roligt och galet! Den här boken är grym för att ge barnen lite feeling på vad som komma skall – den heter En Känsla för New York av Ulrika Sveder med bilder av Linda Alfvegren som plåtar också gör så fina posters och tar grymma bilder till alla The Way We plays – Small Talksnewyork_bok-01540

Man får bland annat reda på New Yorks historia. Visste ni att Indianerna sålde Manhattan till Holländarna för 24 Dollar!
newyork_bok-01543

Boken ger också tips på härliga grejer som vi ska äta! Vi kommer bo nära Katz Diner – ni vet dinern från Harry Mötte sally orgasm scenen? som också öppnar tidigt vilket är bra om man är jet laggad. Ser ocksp fram emot dumplings från Joe’s Shanghai i China Town och en bun från Momofuku men har dessvärre hört att det mest har blivit dyrt. Ack så som jag har längtat efter dessa buns… newyork_bok-01546

Vi måste ju såklart gå på nya Whitney museum och barnen har ju sett Natt på Muséet och längtar till Museum of Natural History. Får se vad det blir!

newyork_bok-01550

Frihetsguddinan är ju såklart även denett måste på något sätt men tror att det får bli färjan ut och runt. Jag har aldrig varit uppe men har hört att den är trång och smal och tar väldigt lång tid att gå upp…

newyork_bok-01539

Vi måste ju ladda med Ghostbusters, Ensam hemma 2, En natt på Museet, Sleepless in SEattle och några till!

//
In 2 weeks we will be in New York – this Swedish book gives kids alot of cool details about the city. Like where to eat, see, do and watch! Do you have any tips for us?

xxx
Isabelle