Jul i juni

mari_strenghielm

Det är ju crazy banans såhär innan semestrar med allt som ska göras. För att stöka till huvudet lite extra så lassade jag in ett stort jobb med julkampanjplåtning. Så veckan har bestått av låtsas-snö, pepparkakor, glögg, paket och granar. Jag blandar nu ihop midsommar med julafton. För kampanjen så hyrde vi Mari Strenghielms fantastiska hus ute på Dalarö. Snodde också bilden från hennes instagram. Jag glömmer alltid att plåta under produktion. Huvudet är för fullt och vi skulle bränna av 15 stora bilder på tre dagar. ÄR fortfarande helt matt. Men det blev bra och var kul!
IMG_8822

Och ett tips är ju verkligen att åka ut till Dalarö såhär på sommaren. Husen är helt magiska. Olika pastellfärger och tinnar, torn, lusthus, verandor – sann snickarglädje!

x

Mari berättade att Beppe Wolgers pappa (farfar?) som ni hör väldigt mycket hörsägen här nu från min sida. Iallafall han köpte typ alla mark på Dalarö. Byggde sitt ställe ute på en udde som man nu kallar för Wolgers udde och sen arrenderade ut mark till folk som alla byggde vid samma tid – därav så ser husen ungefär lika ut. De stora husen blandas med mindre fiskarbostäder. Året runt folket byggde fina stora villor som de hyrde ut till sommarfolk på sommaren.

3521

I närheten av Dalarö “city” så finns flera stränder och sen kan man äta suverän lunch på Dalarö Lanthandel!

//
I finished my last big job before the holidays. A x-mas production that totally messed with my head. We had fake snow, ginger bread, x-mas trees and we rented Mari Strenghielms  fantastic house. She lives about 40 minutes from central Stockholm on an island, it’s very pretty. All houses are build around the turn of the century, pastel colors, and what we call Snickarglädje (“joy of carpeting”) the houses are heavy decorated and all have verandas, small towers and fun details!

xxx
Isabelle