Måla för latmaskar – tips

booktip-7468-3

‘Att göra hemma när tid finns’ grejerna. Gaah ni vet de där listerna som aldrig blir ditsatta och den där snutten som man glömt måla.  I vilket fall min lista är så sjukt jättetråkig lång. Vi flyttade in och det gjorde jag ju tv på, sen var det 4 kampanjplåtningar här hemma vilket slutade i att alla rum målades om igen och vissa aldrig fick rätt färg. Sen tänkte jag att det var bra att bo in sig men det blev lika med att ingenting hände… Tills nu då jag fick ett ryck och byggde klart Beppes säng, målade vår nya ytterdörr och delar av trappan som inte hade samma färg eftersom kojan satt där. Så skönt!

booktip-7467

3 latmanstips (tänker nu man har aldrig hört talas om en latkvinna eller hur,-)

  • Inget tråg? – jag klippte ett mjölkpaket på hälften och det var så enkelt och bra! Den vikta kanten till höger i bild var perfekt för att dra av den extra färgen på rollern! Det kändes lite som tipset att använda en pocketbok att dra ut limmet med när man tapetserar!
  • Bättringsmåla då och då – då ser väggarna nya ut. Samma gäller målade golv. I stället för att slita ner dem och göra om allt jobb så går det faktiskt bra att dutta i färg här och var om man inte väntar för länge efter första gången man målade.
  • Det samma gäller väl egentligen om man vill måla om. Visst är det skönt att göra klart allt. Men ibland finns inte tiden. Då brukar jag ha en pensel och roller väl inplastad och med mycket färg på så att verktygen inte torkar samt en burk redo samt några tidningar. Och sen tar jag en vägg i veckan. Efter ett par veckor så har det faktiskt blivit målat!

booktip-7470

OMG extra viktigt att ta en superseriös Selfie emellanåt. Man känner sig liksom extra cool och bra då. NOT. Haha jag ser ju så rolig ut. Spegelminen fastnade på bild.

booktip-7484

Katten inspekterar som vanligt. Och några fler grejer är bockade från listan.

//
I’ve had or still have such an amazingly long list of small stupid things to fix in my home. And the last couple of days I actually started with them. Pinted out new door, fixed the half painted stairs that was still worn off after I removed Beppes little room. And I build him another bed – gonna show more about it soon!

xxx
Isabelle

Och om nån undrar så heter den gråsvarta färgen jag målar med Orkan och kommer från Beckers.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
jennie aka kollijox
May 19, 2016 at 09:54

mmm, lång lista. den här latkvinnan dårå, hinner att tröttna och vill allt som oftast göra om :) Fast, VIKTIGT! då är det så gött med just målade väggar tycker jag, smidigt å enkelt! om man bara hittar tummen.
Seriöst snygg selfie!