Skyskrapa av trä mitt i Stockholm – ja det vore något!

tratoppen-anders-berensson-architects-wood-skyscraper-stockholm-sweden_dezeen_936_0

Att bygga ovanpå redan existerande byggnader tycker jag är en bra idé. Så roligt att se staden utvecklas åt olika håll. Olika dimensioner. Det här projektet som är från Anders Berensson Arkitechts hittade jag via DEzeen igår. Först hajade jag till eftersom jag bara såg siffrorna och tänkte – wow vilken kopia men sen fattade jag grejen. tratoppen-anders-berensson-architects-wood-skyscraper-stockholm-sweden_dezeen_936_8

Mitt inne i stan bredvid NK finns ett gammalt parkeringhus – det ni ser under alla träd på bilden ovan. Det huset finns alltså redan. Och det fina är att varje våning har olika siffror som mönster i ytterväggens betong så man ska komma ihåg var man ställde bilen. Det har alltså de här arkitekterna tagit vidare. Nu har jag inte luskat jättemycket i projektet. Men gillar idén. Och att det är i trä. tycker det ser fint ut inifrån att man ser både utsikt och träsiffrorna. Men hade ju varit fint med även andra symboler. Som jag älskar Gunilla Klingbergs mönster av olika symboler – kollain hennes grejer här.
tratoppen-anders-berensson-architects-wood-skyscraper-stockholm-sweden_dezeen_ban2

Läs mer på Dezeen –

Och Anders Berenssons hemsida.

Klarastaden_Anders-Berensson-Architects-Stockholm-city-sky-walk_dezeen_936_0

Samma arkitekt har också en idé om att bygga ut ett helt områden med skyskrapor för att få plats med alla som vill flyta in till stan och att man sen skulle koppla samman byggnaderna med gångbroar och ha trädgårdar på taken! Läs mer om det här. Coolt tycker jag!

//
Anders Berensson is an architect that has made an proposal about building a skyscraper in wood in middle of Stockholm. He also has ideas about making a part of town with skyscrapers and bridges on top to connect them all. I like these ideas alot!

 

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Anna
April 28, 2016 at 08:38

Det finns en skyskrapa av trä! I Sumpan!

avatar
Isabelle McAllister
April 28, 2016 at 20:26
– In reply to: Anna

Ja den är ju fantastiskt! men vi ha en på söder!