Fredagsmys, blocket-jakt, snigelfart och must reads!

fredagsmys

Livet alltså. Jag har fått snigelsjukan. INGENTING har jag fått gjort den här veckan.
Eller jag har tränat crossfit för första gången, yogat med fantastiska Shay, fått konsumtionsångest men ändå shoppat med Blenda på mall of Scandinavia, letat sängar till Beppe på Blocket som visat sig vara för stor så jag fått tänka om, kört kompisars son till akuten – han fick sy tre stygn och är nu ok men läskigt ändå. Fått massage & akupunktur hos grymma Josefin. Hängt med Beppe till doktorn – han fick ett glittrigt klistermärke med en zebra som hade partyhatt som plåster på såren,  firat bästa Anna som fyllt 40 på Tranan och insett att jag borde ta en vinprovar kurs för även om jag dricker typ 1 glas i månaden så vore det fint att veta hur man agerar när servitrisen kommer fram och ber en provsmaka. Och igår fick jag börja dagen hos Hemnet när Husligheter hade bloggfrulle. Väldigt kul att höra om Hemnets nya tv projekt och hur både Alvhem och roliga och grymma Sara WidemanCim Ek berättade hur de jobbade. Spännande! Elin har också hjälpt mig tänka på vad som ska bli av med vår nedervåning här hemma.

Men förutom det så har jag mest suttit och stirrat på datorn och haft en gnagande oro i kroppen för att jag liksom suttit fast i klister.
Nästa vecka oj oj vad jag ska vara produktiv!

Ikväll har vi ätit framför tvn och kollat både the Flash och star wars – ni ser ju hur actionfyllda vi var!

Har dock hittat andra människors texter och tankar som verkligen tänkt till.

*How to explain Mansplaining i New York Times. Allt du behöver veta och berätta vidare. Att du redan varit med om det är ju helt säkert.

“It is also clear that the more powerful men become, the more they speak. This would seem a natural correlation, but the same is not true for women. The reason for this, according to a Yale study, is because women worry about “negative consequences” — that is, a backlash — if they are more voluble. Troublingly, the study found that their fears were well founded, as both male and female listeners were quick to think these women were talking too much, too aggressively. In other words, men are rewarded for speaking, while women are punished.” 

Via supersmarta Lina Thompsgård!

Sidan Män förklarar saker för mig på Facebook är också kul. Eller kul men upplysande!

* Länge leve extremfeminism – krönika av Jenny Strömstedt. Även detta en must read – så tydligt om vikten av feminism. Om att aldrig ge sig.

*Nej jag blir inte kränkt av Sanna Lundell – en viktig text om att kunna se ur olika människor perspektiv.

Happy helg från snigeln!

//
I’ve done nothing good work wise this week. I’m so behind with everything but you can say I’ve been celebrating life instead. Working out, got a massage, done minor shopping and dinner with friends. Life passes fast and I’m not really on the train but next week – yes then I’ll be ready for it all again!

xx
Isabelle

Never miss a post – Följ mig på Facebook!

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Caroline Degardh
April 24, 2016 at 15:16

Hej! När jag hittade till din blogg för några dagar sedan och sträckskrollade till sida 40 såg jag där nånstans emellan ett fantastiskt fint print med en bengalisk eld i orange. Vart kommer det ifrån? Må jag vara 90-talets sista internet-sucker och sämsta googlare för jag kom bara till fyverkerihemsidor och nyheter om fotbollshuliganer. Det skulle vara så fint i vår nya lägenhet! Riktigt riktigt fin blogg, och hem och familj och glädje osv osv! Tack på förhand/ Caroline

avatar
isabelle
April 24, 2016 at 21:52
– In reply to: Caroline Degardh

Hej Caroline, kul att du gillar! Well jag har tyvärr ingen aning om vilket du menar. Du har ingen länk till bilden eller inlägget så jag vet vilket du menar? hej hej isabelle

avatar
isabelle Mcallister
April 26, 2016 at 13:15
– In reply to: Caroline Degardh

Hej Caroline, trodde jag svarat på denna kommentar redan men ligger inte med här. Well – jag vet tyvärr inte vilken du menar. Har du en direktlänk till inlägget eller skärmdump? och tack för pepp och kommentar!

avatar
jennie aka kollijox
April 25, 2016 at 13:32

texter skall läsas, tack för tips!

avatar
isabelle Mcallister
April 26, 2016 at 13:14
– In reply to: jennie aka kollijox

kram!

avatar
Anna
April 25, 2016 at 23:49

Gaaah, jag har också en sån period när jag liksom inte får ETT SKIT gjort hur mycket jag än försöker. Så stressadne. Hoppas denna vecka blir bättre för dig.

avatar
Anna
April 25, 2016 at 23:50
– In reply to: Anna

PS. Veckans Girls-avsnitt var så bra!!!

avatar
isabelle Mcallister
April 26, 2016 at 13:14
– In reply to: Anna

Hoppas din vecka ockås blir bättre Anna. Hittills så har jag fått mycket mer gjort! Hurra! Dock itne hunnit se senaste Girls. Ikväll kanske! Hang in there mvh snigeln