Painting my kitchen again! Mer rosa åt folket!

kitchen_isabelle_anemon
Vårt vardagsrum är ju också kombinerat kök och matplats. Vindsvåningen byggdes på 70-talet av någon stekare och har ganska många roliga detaljer och vinklar. Jag gillar ju det men samtidigt så är det just det som gör det lite speciellt. Det är nog det svåraste rummet jag har inrett. Många grejer ska få plats.Vinklar, vrår, prång, dörrar, snedtak, fönster, bjälkar och annat gör en lite lätt förvirrad. Om jag valt att behålla allt vitt som det var från början så kanske jag hade gjort det lättare för mig. Men det går bara inte.

Och när jag inreder hemma så har jag en helt annan approach än för ett jobb. Jag gillar att låta lusten styra, att experimentera mer, det måste få växa fram och se var det tar vägen. Någonstans så blir väl ett hem aldrig riktigt klart – det växer förhoppingsvis med en själv?
Plus att jag har oerhört svårt för att bara byta alla möbler för att jag har flyttat. Det är ju lite av sporten att se vad man kan få in och hur. Som att köra bil utan karta men man vet ungefär vad man ska men det kan också innebära att man får se nya saker på vägen! Så roligt!

 När jag gör ett jobb åt mina kunder så funkar jag på ett helt annat sätt. Där går jag mycket mer systematiskt till väga. Använder kanske en gps ibland. Alltså vilka färger funkar ihop, vad har vi för budget, samlar alla detaljer på en slags inspiration boards. Inte direkt moodboards men åt det hållet. Matchar och tänker till. Såklart så har jag någon slags känsla efter alla år om vad som kan funka eller ej men det är ju mycket mer uträknat. Med en kund så har jag ju också ett datum när allt ska vara klart. Hemma kan ju den deadlinen vara minst sagt flytande.
Det är ju också mycket lättare att vara krass hos & med andra Jag är ju inte hemmablind i någon annans hem. Men det blir jag självklart hos mig själv! När det händer så skickar jag 100 mms bilder till några utvalda som gillar att snacka detaljer med mig.  För det mesta är det min pappa, Jenny och nu får Elin vara med också! Eller jag hoppas ju att de gillar att tycka till. Bilder får dem i vilket fall!

Väggen har jag nu målat i Anemon 656 från Beckers.  Luckorna är målade med Skorsten 519 från Beckers.
Och jag tycker den funkar finfint med kaklet och de grå luckorna (som kanske ska bli mörkt gröna? hehe vem vet!)

xxx
Isabelle

//
I painted my kitchen again!
This room is so difficult – with all the corners, windows, doors and slanted ceiling. At home I like to decorate at ease. Se what and when I feel for something. I like the interior to grow.  And I don’t really make a plan up front. I like to go with the flow. Sometimes it’s a pain in the ass. It’s easier with structure but it’s not as fun!
Totally different from when I work with clients. Then I have a plan and a purpose. And it comes with a deadline. It’s also always easier to help someone else, easier to get to the point.

Now the wall in my living aka kitchen turned Anemon from –Beckers. And I think it’s works great with the tiles and the dark grey cabinets!

isabelle_end

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Maren Ingeborg
March 22, 2016 at 09:40

Superflott!

avatar
isabelle Mcallister
March 29, 2016 at 23:01
– In reply to: Maren Ingeborg

Tack!

avatar
Tove Ockborn
March 24, 2016 at 15:06

Hej! Så fint ditt kök alltså! Var kommer fläkten ifrån?

avatar
isabelle Mcallister
March 29, 2016 at 23:01
– In reply to: Tove Ockborn

Hej Tove! Tack! Fläkten är från Air Force som Puustelli miinus säljer!