Dreamy Apartment in Paris

_MG_5766_800

Kolla in denna lilla lya. Det är märket Marie Sixtine som fixat en koncept lägenhet som typ visar hur en typisk Marie Sixtine kvinna bor och lever. Haha det är ju lite roligt i sig. Den idén – att märket liksom svävar över från kläder till inredning och sen är vi små stepford wifes – perfekt koordinerade i slutändan. Men lyan är superfin. Egentligen lite för sval för min smak kanske men jag bara älskar det mesta.
_MG_5770_1600_c

Kolla väggmålningen med det lilla neon- molnet! OCh jag gillar skarpt den lilla sovrumsdelen i trä. Som en egen liten kupé att sova i. De färgade taken är också väldigt fina. OCh de smutsiga dova pastellerna får jag aldrig nog av. På det sättet kan man använda mycket färg utan att det tar över. Kolla också blandningen av material. Med luddigt, grovstickat, filt, och tjocka gardiner. Skapar ju en gosig känsla. En katt på det så är man hemma sen.

_MG_6010_800

Först hittade jag pompom bilden hos Garance Doré. Btw kolla in hennes nya pod eller kolla och kolla – lyssna. Bland annat med Zosia Mamet från Girls & ett annat De kan vara lite så amerikanska men ändå lite roligt. Kan ju inte annat än att gilla Garance ändå. Nu svävade jag från ämnet igen. Men lyssna in avsnittet La Parisienne med Isabel Marant & Caroline De Maigret och kolla in de här bilderna samtidigt. Dubbel dos PAris.

_MG_5800_1600_c

Terazzo som är det nya marmorn. Och igen kombon av målade väggar, terazzo, trä, linne och textur! De där handfaten är ju också magiska! Men kommer tyvärr inte ihåg var de kommer från – någon som vet?

_MG_5861_1600_c

I lägenheten jag bor i just nu så har vi ett jättestort badrum. Trodde aldrig att jag skulle tycka något speciellt om det men det är väldigt härligt och skönt. Som här ovan – mysigt häng!

_MG_5954_800

Terazzon och kranarna tas upp igen i köket.

_MG_6000_800

Jag älskar också ljusinstallationer med knasiga eller annorlunda lampor som blir som ett litet konstverk som man skymtar där bak på väggen.

_MG_5938_800

Och pompomsen igen som smyger sig in.

_MG_5712_800
Väldig lyckat må jag säga!

Interior Decorator heter Sandrine Place
Architect Atelier Baptiste Legue

//
Lots of details and lovely colors in this concept apartment by MArie Sixtine found via Garance Doré.

xxx
Isabelle

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Carmen Guaza
March 30, 2016 at 09:39

Hi Isabelle!
The appartment is gorgeous….but I can’t avoid feeling sad when I see those cute kitchens that are not really designed for cooking, as if eating well wasn’t a priority un our lifes. Its the “anorexia” of decoration (in my humble opinion). What do you think?

avatar
isabelle Mcallister
March 30, 2016 at 14:38
– In reply to: Carmen Guaza

Dear Carmen! glad to hear your comment! Well I think it’s a bit double. In this case it’s a small studio apartment and then the kitchens tend to be small. Also this is a concept apartment – nobody lives here so then I think it’s valid. The question is also at least in Sweden- people make kitchens, big kitchens for a lot of money but doesn’t use them that much. Or in big cities the kitchens get smaller and smaller because of all the restaurants & take away places. Cooking is in many cases cheaper when somebody else are doing it. But I do hear you. I think it’s rather sad to see big empty design kitchens without any life or feeling in them. thank you for commeting!