Book tips – Let it snow & The Disreputable History of Frankie Landau-Banks

let_it_snow_john-green

Hösten har kommit, jag har legat däckad i någon slags “post asmycket  jobb syndrome” och en operation på det. Så jag har haft tid. Att både läsa och kolla timmar av tv. Hör inte riktigt till mitt vanliga jag att bara ligga ner men det är det enda jag kunnat göra. Men jag ser ju mig själv som en doer så självbilden är lite törnad. Fast det finns väl ett do i att stoppa godis i munnen och titta på tv också?

frankie_landau_banks

E- Lockharts – The Disreputable history of Frankie Landau Banks. Omöjligt att stava till denna titel och att googla den, men gör det för jag kan verkligen rekommendera denna bok.  I somras så läste jag författarens senaste bok We Where liars som jag också gillade men måste säga att den här nog var bättre. Båda är Y/A böcker och den här handlar om Frankie som går andra året i High school. På ett sådantdärt posh boarding school som hennes pappa också gick på och som ska vara bra för att komma vidare till den Ivy leauge skolorna. Under andra året så blir hon lite besatt, i smyg  av hennes pojkväns hemliga “killsällskap” och hittar på en massa grejer för att vinna deras förtroende/beundran.
Alltså jag känner så väl igen mig i det där – att liksom vilja tillhöra (alltså det vill vi väl alla på något sätt) men just det där att verkligen vilja vara med eller kanske bara visa killarna att deras inbördes klubbar inte är så speciella eller smarta men samtidigt ändå vilja vara en del. Att känna sig utanför bara för att jag är tjej. På det där sättet man gjorde då. Utanför är man ju nu också men kanske kan hantera det bättre. (eller nu blir jag arg och försöker göra något åt det. Då när jag var tonnis så skulle jag fan visa grabbarna- jag också kunde hoppa från Västerbron, göra en volt från bryggan eller vara grym på basket. Det handlade inte om att få, bli ihop med killarna- jag ville liksom bli respekterad. Fruktad nästan. På lika villkor. Så hopplöst på något sätt.

let_it_smow_green

Let it snow av John Green,  Maureen Johnson & Lauren Myracle  är som en liten love actually i Y/A bokform. Alltså tre författare har skrivit varsin gullig liten historia om tonniskärlek när den är som allra bäst. Det är jul och snön kaosar och mitt i detta hittar vi olika huvudkaraktärer i varje del men som på något sätt ändå möter varandra genom de olika historierna. Lite tidigt kanske för julromantik men samtidigt så smarrigt. Som en härlig karamell utan att bli sliskig. Johan Green kan man ju för det mesta verkligen lita på. Eller PAper towns lyckades jag aldrig läsa ut. Kanske ska ge den ett nytt försök!

books2

Åh böckerna från en annan pow – kanske lockar det ännu mer till läsning då? Alltså jag är så otålig med att ta sådana här bilder.

//
Two books I read and  liked lately. Feelgood Y/A books!

xx
Isabelle