A simple kids version of Sleep No more – BUS ett Drömspel

IMG_8192

Precis i närheten av där jag bor så ligger Bus- barnens underjordiska teater. Vid gatan så ser man bara detta. en gammaldags sjukhussal. Jag har hört så mycket gott om detta ställe och även fast jag bor 2 meter där ifrån typ så har jag aldrig varit där. Men i lördags kväll så smällde det. OCh bilderna är inte top notch men jag bara måste dela med mig av detta för det var helt fantastiskt!

IMG_8195

Just nu så har de spelat Strindbergs Ett Drömspel och är på sluttampen. Så nu torsdag och fredag är de sista dagarna att se hela installationen. För grejen är att på gatuplan så är det ett stort rum – som man kan skönja från gatan men sen en trappa ner så öppnar sig en magisk värld med säkert 15 rum som är så fina och med en härlig scenografi. Och man blir liksom del av skådespelet – som Della blev nedbäddad med ont i huvudet. Själv fick jag magmun och ett hjärta som blev bandagerat i handen!

IMG_8197

Normalt så spelas det teater där nere men nu fick man ett slags pågående spel. Och nu torsdag och fredag är de sista dagarna. Inträdet är på valfri summa och hälften av intäkterna dessa dagar går till de människor på flykt just nu. Läs mer här.

Torsdag 1/10 kl 17.00-20.00
Fredag 2/10 kl 18.00-22.00

IMG_8191

En del av nedervåningen på BUS och jag fick verkligen en känsla av föreställningen Sleep no more i New York. Om ni åker dit så kolla in. Ett helt Warehouse med en massa rum och en pågående Shakespeare LAdy Macbeth. Bland det ballaste jag har varit på måste jag säga.

bus

 

Små detaljer överallt. Ni måste komma hit och titta! Senare i höst kommer de att spela Alice i Underlandet!

IMG_8196

Och om man vill se mer liknande grejer så skrev DN häromdagen om en ny grej som byggs upp som också har hämtat inspiration ur Sleep No More  – och som kommer att heta Satans Demokrati Läs mer om den här – verkar väldigt spännande!

 

Mer info om BUS – barnens underjordiska teater
Hemsida
Facebook

//

I went to this kids teater/play with my kids and it was fantastic! It reminds me of a really simple version of Sleep No More in New York, if you go to New York go and see that show!

xx
Isabelle

 

 

isabelle_info