Rain running in a stunning Dalarna

IMG_4829
I can’t really call my self a runner. I think it’s so boring but I’m still working on it since I think it’s a great way to get places and a sport you can do everywhere ans pretty much anytime. Plus so many runner who speaks about how GREAT it is – they can’t be wrong right? So I’m giving it yet another go.

IMG_4827I love to run when it pours outside. Don’t know why but it gives me extra strength. Well the air is also more oxygenated when it’s raining – guess that would help ne c’est pas?

IMG_4825
 And boy – did it rain today. Just look at the flat grass. I was soaked after two minutes.
IMG_4833

And it also helps running through these very pretty little villages. Around my cottage. 

IMG_4828

I didn’t meet anyone, just all these little pretty houses. Could have been scary – empty but it was so beautiful.

IMG_4831And the colors so deep from the rain. My neighbor’s hens. They’re very funny.

IMG_4823

I’ve had a break with training for so long now. This spring has been over the top crazy with work and I stopped training. Worst thing you can do when you’re stressed out. My thing is that I can go very long without eating and sleeping properly. And then I get too tired to work out but thats just the thing I need. And it becomes a bad stretch with lousy temper and a bad body. 
IMG_4826

I just bought this pulse watch Polar M400 – I hope it will help me. Seems like I find myself a better pace. And Spotify’s running app which calculates & gives you music at the same beat as you’re running is fantastic. I’ll pretty much take all the help I can get! But with the vacay and lots of sleep I fell like I’m back in bizniss.

IMG_4814

Today I also listened to p1 Sommar with Liza Marklund – she was excellent! I laughed out really loud along the way. But after a while it rained so much my headphones gave up on me! But I still did 9 km today. Very happy with myself!

What are your best running tips?
xx
Isabelle

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Lisa
July 9, 2015 at 08:03

Jag är precis likadan. Tycker verkligen löpning är urtråkigt. Så varje gång jag ska ut så är det en övertalningsförmåga som pågår i mitt huvud. Släpar runt p 10 extra kilo efter senaste graviditeten (3 månader sen) och det gör det hela tyngre. Det är så skönt när varje pass är avklarat. Hela kroppen känns stolt och nöjd. Stark och frisk. Springer just nu Max 5 km. Målet är att komma ut varannan dag. Min lösning är: på med träningskläderna på en gång på morgonen. Antingen springer jag innan frukost. Men om jag är för hungrig så äter jag lite först och sen ut. Det känns dumt att ta av sig träningskläder utan att ha tränat :). Kämpa!

avatar
isabelle
July 15, 2015 at 09:56
– In reply to: Lisa

Bra ide! Gå i träningskläder hela dagen!! Och det är fan jobbigt med extrakilon men heja dig!!

avatar
famapa
July 14, 2015 at 17:56

Usch, jag fattar det där med att man kommer in i en period då man inte tränar. Jag brukar ramla i den fällan varje vinter; jag åker på förkylning efter förkylning, så jag kommer inte in i nån rutin. Jag var inte heller nån som sprang förrän du startade spring klubben, men jag är evigt tacksam, för nu springer jag varje vecka och mycket längre än vad jag nånsin trodde var möjligt. Varje vår bokar jag ett 10K lopp, och kör samma träningsprogram som du och Kvitter la upp, och så helt plötsligt är jag igång igen. Så mitt tips är boka ett lopp eller två eller tre! Och mina playlists är det bästa jag vet, att få lyssna på dem och vara för mig själv är guld värt. Sen hjälper det att vi bor i ett område där jag kan springa från en park, längs en borttagen järnväg (som nu är ett promenad stråk), och sen igenom två skogar på hemvägen. Bästa ‘hooden i London!! Och hur skönt känns det inte sen efteråt då?! Lite salig liksom… Det är bara att köra på, och inte tänka på det för mycket :) Heja heja!

avatar
isabelle
July 15, 2015 at 09:55
– In reply to: famapa

Så kul att höra att kvitter-programmet funkade! Blir så glad av det. Och jag inser verkligen att sömn är min nyckel men tycker också att 24h är för lite på en dag.. Tack för pepp! Xx