Time for teachers gifts – a DIY

krukadiy
Dags för presenter till skolans bästa – alla lärare och pedagoger. Det är ju inte helt lätt. Man vill ju att alla har råd att ge samtidigt som jag iallafall inte riktigt vet hur man tackar tillräckligt för det fantastiska jobb de gör med kidsen varje dag.
Det är väl lärarlönerna som måste tokhöjas för att ge skolan och förskolan prestigen tillbaka för att få detta land att rulla åt rätt håll?
Iallafall. Eftersom Beppe slutar på förskolan nu så hade vi fest igår. Vi fixade varsitt årskort till Fotografiska museet till superLEna och SuperAnki som jag kommer sakna så!

IMG_3402

Men i stället för blommor så köpte vi två plantor. Som liksom kan hänga med lite längre tänkte vi. Och sen så köpte vi två vanliga terrakottakrukor som målades med skoltavelfärg. Fast egentligen så behövs ju inte det. Man kan ju skriva direkt på krukan. Eller måla vilken färg som helst på. Men det blev så snyggt med det svarta mot den gröna Sparrisplantan!

giftdiy-kruka

Det vi gjorde var alltså att alla barnen fick skriva sina namn och tack direkt på varsin kruka och det finast som finns är ju namn skrivna med de där just lärt sig skriva bokstäverna – totalt oregelbundna och galna. Det funkade fint med dessa white/black board pennor från Granit.  Men en typ Sharpie-penna på ljus botten går ju också. Om man vill att det ska hålla extra länge får man använda ett spraylack ovanpå.
Det är ju också fint med bara teckningar på!

gift_diy_kruka

Jag tycker det blev himla ball iallafall! Och fröknarna verkade glada!
Tänk att det blir sommar iår också!

xxx
Isabelle

//

The kids are ending their school year and we are giving gifts to the teachers. This year my youngest will end preschool and start normal school this fall so it was a sad farewell yesterday afternoon when we had a big party.
This year we gave the teachers a membership card to the Fotografiska Museum and we also gave to plants. The teachers help our small kids to grow from seeds to small plants so we gave a plant back. It will also last longer than just flowers.
The thing is that we used normal terracotta pots, painted them black with blackboard paint. But I guess any paint will do!
Then every kid wrote their own name in that “I just learned how to write letters” with a white/black board pen – so the whole pot turned into a thank you note!
You can do it with a Sharpie as well.
If you want it to last longer just use some spray varnish on top!

I think they turned out very cute and the teachers seemed happy!

xxx
Isabelle

 

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Linda
June 4, 2015 at 09:35

Tack för det tipset! Ska genast springa och köpa kruka!

avatar
isabelle
June 9, 2015 at 13:58
– In reply to: Linda

Linda och chatrin! Toppen bra att ni gillar!

avatar
Chatrin
June 4, 2015 at 11:33

Jag är förskollärare och hade blivit superglad för en sån present!

avatar
Lena K.
June 8, 2015 at 02:06

How sweet! As an educator myself, I thank you for thinking of your children’s teachers. :-) My students are teens so gifts are rarer these days: they’re never expected but always a treat, especially when handmade and so heartfelt!

avatar
isabelle
June 9, 2015 at 13:58
– In reply to: Lena K.

Oh lena – the teens. But I guess when you get it from a teen you’ll know you made a difference!