My kitchen

kitchen_mcallister1
Jag valde ju ett Puustelli Miinus kök eftersom jag gillar det ekologiska tänket! Just de här borstade luckorna kommer i egentligen i svart och grått men jag ville ha mer färg. Så de har grundmålats i en en retroblå NCS S4020-B, jag måste måla dem en gång till och då tror jag faktiskt att jag ska måla dem lite mer gröna för att göra köket lite mjukare. Nu blev det ganska hårt med den svarta Granit-diskbänken och handtagen. Men köket funkar väldigt fint i hörnet där vi placerade det. Som sagt inte helt lätt i öppen planlösning och många sneda tak. Fläkten kommer från AirForce som Puustelli säljer.
//
I choose a Puustelli Miinus kitchen because of their ecological work and nice finish. These brushed cupboards is normally in grey or black but I wanted some more color so they ground painted them for me in a kind of retro blue called NCS S S4020-B. I still need to paint them one more time and then I think I’ll make them a little bit more greenish to make the kitchen softer. Now the black kitchen top in granite made the overall impression kind of hard. Nice but a bit hard.

mcallister_fridge2

Från början hade jag tänkt mig ett mer hopplockat kök på något sätt med blandade öppna hyllor och stängda men vi hade inte riktigt ytan. Jag gillar ju också när saker är praktiskt och välfungerande som det nu blev med ett “rikitgt” kök. Och eftersom vi inte fick plats med överskåp så är det på något sätt viktigt att maximera de lådorna vi har. För att bryta de raka linjerna så ville jag också egentligen få in en typ rund retro smeg-aktig kyl. Men tyvärr så sväljer de ju typ hälften så mycket grejer som en vanlig kyl så nu blev det en stor Siemens kyl och sen en frys i närmsta bänksskåpet. Men för att ändå bryta av lite så klädde jag kylskåpsluckan med en rostig plåt som jag hittade på landet. Nu togs ju de här bilderna någon vecka efter att köket byggt klart så vi har ju inte bott in oss ännu. Alla små detaljer ni vet kylskåpsmagneter ;-) och sånt måste ju komma på plats. Allt sånt som gör köket mer vårt. Sånt som tar lite tid!
//
From the beginning I was thinking about making a more of a mixed kitchen with more open shelves and stuff but we didn’t have that much space so I had to be a bit more practical and also I really liked this kitchen so I went for it.I was also thinking about putting a more of an old Retro kind of Fridge at the end to break all the lines. But they are so small and I had a small fridgt – it doesn’t work with a hungry family and lot’s of friends coming over. So I bought a larger one from Siemens and put the deepfreeze in the cupboard next to the fridge. The fridge got a rusty metal sheet cover that I found at our cottage. These images is taken just a week after the kitchen was build. So we need to brake it a little bit more. Make it even more ours. Give it some patina!

mcallister_hooks
Sidorna är målade i samma grå/svarta som den öppna spisen nämligen Orkan från Beckers. Trollsländorna köpte jag i en liten butik på skånegatan och skärbrädan är från Granit.
//
I painted the sides in the same grey/black as on the open fireplace. The small hooks I found in a shop in my neighborhood.

mcallister_kitchen_garbage

Det är ju smart att ha sopstationen högt upp. Då kan man skräpa ner och bara dra ner det direkt i lådan!
//
I think a smart detail is that the garbage station is put higher than usual. Really easy to work it!

mcallister_kitchen2

Här ser man de borstade luckorna bättre. OCh de smidda handtagen som kommer från Leva Husfabrik.
//
A detail of the brushed wood and the handmade handles from Leva Husfabrik.

mcallister_kitchen3

Kaklet kommer från Marrakesh Design. och som sagt skivan i Granit påminner om min gamla som var av betong men den här är lättare att sköta om. Den blir inte lika fläckig.
//
The tiles comes from Marrakech Design. And as I said the granite kitchen top looks a bit like my old one but that one was made of concrete. And this one is easier to maintain.

mcallister_kitchen5

Kollar man noga så ser ni att det är två färger på väggen. Den rosa som är fondväggen i hela rummet sen har jag också målat runt kaklet med en lätt grön/grå. Den blev för kal att dra i hela köket och den rosa blev för glassig. Nu känner jag på båda kulörerna ett tag. Den rosa heter puderrosa från Beckers. och den gröna är
Bordet är mitt gamla skrivbord. Eller mitt skrivbord som just nu är stand in för matbord tills vi hittar ett som passar. Det gamla lämnade vi kvar i gamla lägenheten. Stolen har jag hittat på loppis.
//

If you look closely you see two colors on the wall. I’m still thinking about it. I like the green/grey around the tiles but the kitchen get to cold with it all over. And with too much pink it get to much like an ice cream. So I’m thinking about it for a while… The table is also my office desk, just a temporary solution until I find a good table. The old one we left at the old apartment. The new owner wanted to keep it. Chairs from the flea market and Brandstationen.

mcallister_tapwell

Jag jobbar väldigt ofta med grejer  som jag kärar ner mig i vilket ibland innebär att allt inte passar så bra ihop eller rättare sagt är svårare att matcha. För jag gillar alla möjliga saker. Tycker det är spännande med brokighet. Den här kranen har jag varit kär i länge. Den kommer från Tapwell och heter Evo Grottesco. Det finns flera kranar som är balla men många har tex två vred. Det är jag helt enkelt för lat för…
//
I fell in love with this tap a long time ago. It’s from Tapwell. I didn’t really have a super clear idea how everything would match but I like that. To make the things you fall in love with go together.

mcallister_vitrin_large
Jag gillar vitrinskåpet i hörnet väldigt mycket. Det är ju ett gäng överskåp från Puustelli miinus som vi satte ihop till ett stort skåp. Jag valde att ha frostat glas i nederkant så att vi ändå kan gömma vissa saker som inte är lika snygga att titta på.
//
The vitrine is very nice and on a good spot in the room. I chose frosted glass below to be able to hide some uglier stuff. The piece is made of 6 wall cupboards from Puustelli Miinus.

 

mcallister_vitrin2

Mässingsknopparna köpte jag på Byggfabriken. Porslinet och grejerna är i stort sett bara loppisfynd. Eller grejer jag köpt på olika resor. Plus bodega-glas från Granit.
//
Most of the things in there are thrifted or things I bought on travels. The bodega glasses comes from Granit. And the small doorknobs are from Byggfabriken.
_O8B1207
Jag fick också vara med på bild!
//
Me in the kitchen!

I’m very happy that Martin took these images. We used to work a lot together when I moved back to Sweden in 2002! Fun times! Check out his work on the link below!

Photographer: Martin Cederblad
Stylist: Hélene Holmstedt.
xx
Isabelle

Se programmet om köket och fler tips på den här länken till Isabelle Flyttar programmet!

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Maja
June 11, 2015 at 13:51

Lovely kitchen with lots of smart solutions.
I don’t know if i understood correctly in your video that your kitchen counters are 70 cm deep? I think that is quite genius; but was wondering are the kitchen cabinets below as well 70 cm or standard 60 and just placed 10 cm up front?
Greetings
Maja

avatar
isabelle
June 14, 2015 at 10:34
– In reply to: Maja

Maja the cabinets are standard 60 and placed 10 cm up front. But it works great I think!

avatar
26 idéer att låna från inredningsbloggarnas kök | Husligheter
June 12, 2015 at 06:57

[…] Isabelle McAllisters kök kan man syna i sömmarna rejält tack vare hennes webb-tv-serie, och jag gillar det massor! Idéer att ta med sig: 21) Hitta en palett med fyra favoritfärger (här blått, grönt, svart och mässing), 22) ta ut svängarna med kaklet både vad gäller form och färg (och limma fast det om du vill …) och 23) hitta ett loppisfynd som sätter pricken över i:t – hos Isabelle är det förstås den coola vägglampan. […]

avatar
Sandra
June 16, 2015 at 15:40

Asså ditt kök är så fint. Vill bara hoppa in i en bild och bo där.

avatar
isabelle
June 16, 2015 at 22:42
– In reply to: Sandra

Åh tack snadra! Tack så mycket!