Malaika Cotton

IMG_3984

För en vecka sen hängde jag med min kompis Sofia till Malaika Cottons pop up shop.Det är ett nytt litet märke som startats av Ida Trygg Andersson and Mikaela Thimmig Bonde. Ida bor större delen av året i Kenya och driver ett hotell där med en massa samhällsengagemang och startade på det sättet märket tillsammans med Mikaela.
De gör både kläder, assessorer och inredningsdetaljer.
//
I went to this pop-up storea week ago with my friend Sofia. It was from a brand called Malaika Cotton. Ida & Mikaela – two Swedish gals have started it and they sell both interior stuff as well as clothes and accessories. The thing is Ida runs a hotel in Kenya so they work with locals down there and the design is a mix between scandinavian and african prints/ideas.

malaika_cotton_bag

Jag bara gled med och hade inte tänkt köpa något men blev så kär i både märket och tjejerna på något sätt. Jag älskar ju blandningar och när det blir som här. En blandning av afrikanskt och skandinaviskt så blir det ju ball!
//
I didn’t inted to buy anything but kind of fell in love with the grils and the brand!

malaika_cotton_pillows
Mycket sys i närheten av hotellet vad jag förstår men sen köps även tyger in från runt om i landet.

malaika_cotton_isabelle4

Jag köpte en poncho som är sydd av Masai-tyg! och en liten kavaj typ. Jag har använt grejerna varje dag!
//
I bought this poncho made out of Masai fabric. And another little jacket that I’ve been wearing every day since- success!

malaika_cotton_mickan

Här är Mikaela med en massa sjalar eller Kikoyer som de också heter.
//

This is Mikaela with lots of scarves or you can also say Kikoy.

malaika_gang

I torsdags kväll var vi på produktionsbolagets B-reels sommarfest och alla råkade ha på sig sina nyfixade grejer. Jag köpte även en liten sorts kavaj i Strand masai tyg, Mikaela har en likadan med större mönster. De andra rockade sina rockar.
//
Thursday evening we all happened to wear our Malaika cotton things to a party that the production company B-reel had. No we didn’t phone to hear what the others where wearing but we made a great team – didn’t we?
breel_party
Iallafall en mycket rolig fest och ett märke att spana in!
//
A very fun party and mos def a brand you should keep an eye on!

Malaika Cottons Webshop – hittar du här. – Find the webshop right here.

 

Welcome to Kinondo Kwetu, Galu Beach, Diani Beach, Kenya from Kinondo Kwetu Hotel on Vimeo.

Och är du sugen på att spana in Idas, vad det verkar helt magiska hotell  – Kinondo Kwetu kolla videon ovan!
//

And Ida’s kind of magical hotel in Kenya – Kinondo Kwetu you can check out on the video above!

xx
Isabelle

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Cecilia Karlsson
June 16, 2015 at 21:05

Hej Isabell! Jag såg på äntligen hemma i eftermiddags och du var då i din favorit butik i Stockholm. Jag uppfattade att du sade retro extra men har googlat på det men hittar ingen butik och Web butik. Fanns så mycket fina saker där, jag blev helt lyrisk! Kan du säga här vad butiken hette eller är det så att butiken inte finns kvar?

MYCKET TACKSAM FÖR SVAR!
Mvh Cecilia Karlsson

avatar
isabelle
June 16, 2015 at 22:42
– In reply to: Cecilia Karlsson

Hej cecilia, det där inslaget är väldigt gammalt men jag tror det var Retro Etc på Folkungagatan som är mkt bra! http://www.retroetc.se/