Berlin part 2 – some nightlife

berlin_night
Klubba hela natten lång är ju kanske Berlins devis men inte så mycket min längre. Eller hade gärna gjort det med det blev bara inte så. Men vi hittade grym mat och coola barer.
//
So I guess Berlin is known for it’s night life and clubs. We didn’t really go clubbing but went to some bars and had excellent food!

hotel_mani

Zoolander get’s her groove on…

Vårt hotell hette Hotel Mani. Ett lite klassiskt design -boutiquehotell med doftljus och cafe del mar easy listening music som strömmades ut ur små gömda hörn. Det ligger perfekt i området Mitte som är bra att bo i tycker jag. Vi lyckades pricka in samma helg som Champions Leauge finalen va i Berlin så det var lite pricy men jag har kompisar som bott på samma ställe för en betydligt mindre slant. Andra tips att bo på är Michelberger Hotel (som ska vara ballt men dock lite off), Soho House, Gorki Apartments och Circus hotel eller hostels som låg bredvid där var vi bodde.
//
Our hotel. We stayed at Hotel Mani. A bit of a classic design boutique hotel with easy listening cafe del mar music and scents going around the building. But good beds and sweet personnel. And it’s very much smack in the middle of Mitte. A good hood to stay in. Other hotels I got recommended are  Michelberger Hotel , Soho House, Gorki Apartments and Circus hotel or hostels, the latter was next to where we stayed.

bar_odessa  monsieur_vong
Vänstra bilden är från en grym bar i min smak som heter Neue Odessa Bar . Bra musik och roligt folk att titta på. Älskar också att man får spilla ut och ta över trottoaren på ställen.
Bilden till höger är från en fantastisk Vietnamesisk restaurang som heter Monsieur Vong. Vi fick feeling när vi gick förbi där första kvällen och det var magiskt. Nudelsalladen med tofu och vårrullar. Väldigt mycket mums på den rätten. Båda ställen ligger i Mitte.

//

To the left a very cool bar with great people watching. Funky cool, and variated crowd.
Neue Odessa Bar on the same street as out hotel.
And the left image is from Monsieur Vong – that is supposed to be one of the best Vietnamese restaurants in town. We accidentally got in there on our first evening at it’s truly great food. The noodle salad and the spring rolls – YUMMIE.
Both places are in Mitte.

beams

Tycker alltid att det är kul att försöka spana in i lägenheter (nej jag har inte en kikare hemma, eller jo det har jag men tittar inte på grannar på det sättet). Ännu roligare blir det när utsidan och insidan kan vara så annorlunda som i berlin. När det kan vara ett skabbigt men gammalt och en gång i tiden praktfullt hus.  I den här lägenheten verkar någon ha tagit ner innerväggen men behållit alla bjälkar!
//
I also like to try to peak inside apartments. and this town is a treat with sometimes old buildings, a bit run down on the outside but old a beautiful from the beginning. Feels like lots of gem can be hidden around town. In this apt someone has torn down a wall but kept the beams or it looks like it.

lifeshort
Never be bored – cause life is short…

tvatt

Where are thou Nick Kamen?

schmittz3schmittz

Rundpingis de lux! Kom igen Stockholm – öppna ett sånt här ställe nu genast. 30 man med pingisracketar i en hand och en öl i en annan. Verkar tom som att flera hade sina egna racketar. Älskar att alla fick vara med! Det här stället låg mitt emot bar Odessa som jag skrev om här ovan.
Schmittz heter stället.
//

Across the street from Odessa was this place. Not much of a looker but very fun inside. They played a very large group session of ping pong. What we in Sweden call Round table ping pong. Everyone with a beer in one hand a racket in the other. It looked like everyone brought their own racket. Sweet and fun. There where also table football games in this bar called Schmittz.

katz_orange

Vi bokade också bord på detta galna ställer i typ en gammal kyrka? Det är ett köttställe som heter Katz Orange. Många tipsar om den men det kändes lite för segt och köttigt när vi var där. Så vi struntade i det Men tror att det är grymt.
//
This church like place is called Katz Orange. I’ve heard so many great things about it but it was to much meat and we where full so we skipped it at the end- after going there and all. But next time I’ll go there!

mani_hotel

Hotellkorridoren var det ju verkligen inget fel på!
//
The party also went on in the corridor at our hotel.

xx
Isabelle

More posts from Berlin:
Berlin part 1
Berlin – a detail

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Elsa
June 10, 2015 at 15:06

Haha, now I remember the torrid advertising with Nick K. :)
All your photos on Berlin tell me I absolutely have to go and discover this city!

avatar
Eat in Berlin, Where to eat | Isabelle McAllister
June 15, 2015 at 20:51

[…] Berlin part 1 – it’s all i nthe mix – streetlife Berlin – a detail berlin  – Part 2 – nightlife Berlin – part 3 Asian cusisine Berlin – part 4. flea & food […]

avatar
frumorell
June 15, 2015 at 21:48

Det är ett gammalt bryggeri. Över restaurangen har professor Klaus arkitektkontor. Han hyr dessutom ut semesterlägenheter. Rätt så billigt och enkelt inrett – jättebra läge. http://www.josty-brauerei.de
Har bott där flera gånger och ser framemot nästa resa i september!

avatar
isabelle
June 15, 2015 at 22:09
– In reply to: frumorell

Jamen precis! Men så kul att man kan bo där- lägger till i texten genast! tack för tips!