Thrifted this amazing book

   

Folkdräkter är verkligen något som inspirerar mig. Färger, former & material. Hantverket och det fina i traditionen som liksom håller på att försvinna. Jag tycker ju att man kan ta dessa traditioner till nästa nivå på något sätt och i sommar tänker jag använda familjen i Dalarnas Rättviksdräkt på midsommar. Jag har skrivit mer om det här på gamla bloggen. Tänker också att vi måste claima tillbaka folkdräkten från Sverigedemokraterna. De ska fan inte få göra den till någon symbol för det främlingsfientliga som de står för.

Men den här boken alltså med öden och bilder som står helt stilla på något sätt. Alltså det gör ju bilder alltid men verkligen som en bit ur historien.

//

I’m really fascinated by Swedish folk costumes. The colors, parterna & materials combined with old technique. Think the tradition and hand crafted pieces are so beautiful. But I also think it’s time to let the tradition to evolve a bit. This midsummer I mos def gonna use my family’s costume from Rättvik. I wrote more about it on my old blog here

      

The book is called something like The Costume People- and it’s like time is standing still. So serene and without fuzz. And so many old people and things about their life. 

//

Boken heter Dräktfolket möte med tradition av Anja Notini från 1980.

Ta en titt om ni hittar den!

Xxx

Isabelle

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Anja
May 26, 2015 at 23:38

Åh, vilket fint boktips! Har själv anknytning till dalarna och har en egen moradräkt :) Folkdräkter är verkligen vackra!