My apartment Before & After

Det här avsnittet från Isabelle Flyttar handlar om hur jag tänkte när jag hittade lägenheten och lite tips för dig som letar. Vi hade egentligen inte tänkt att flytta utan eller rättare sagt jag var lite sugen men min man nog mindre. Men jag ville liksom hitta något som kändes roligt. Grejen är att på två års tid så är det här bara den andra lägenheten vi kollat på och den första var mer ett infall och övertalning från min sida. Om man vet vad man ska leta efter så behöver man inte springa på 1000 visningar.
När jag kollade Hemnet så sökte jag på maxpris och område. Sen satte jag minimum 10 kvm större än innan alltså runt 80 kvm för annars kändes det inte ens värt att flytta. Men antal rum struntade jag i. Väggar kan man lätt tänka bort eller bygga upp. Det var nog därför som jag hittade rätt med den här. Den såldes som tre rum men då på två våningar. Och egentligen så ville vi ha fler rum så barnen skulle få mer plats. Men då löste vi det med två våningar i stället.
Och eftersom jag såg möjligheterna.

Jag kollar egentligen bilder först men ganska snabbt bara för att få en känsla på hur fönstren ser ut, om det är högt i tak, vilken ålder och skick på golv etc. men sen scrollar jag snabbt som attan bort till planlösningen för att se om den går att bygga om på något sätt.

HemnetHemmet_Hoorn_Kvall

Och om man skulle ta all sökstatistik från Hemnet och alla 2,5 miljoner unika besökande i veckan (!) varav typ hälften till större del bara är inne för att drömma sig bort eller inspireras! Iallafall om man tar all statistik på hur vi söker – hur skulle vårt drömboende då se ut?
Jo sökordslistan toppas av Balkong, sjötomt, Sjö, Pool, Garage men också kakelugn och uteplats finns med i topp 10.
Så Hemnet har låtit superarkitekterna Tham & Videgård rita en villa efter dessa kriterier och kallar konceptet Hemnet Hemmet.
Intressant att se ett resultat eller något fysiskt av statistik!

//
The first episode of my you tube show is about how I found my apartment and how I think when I look at blue prints of a new place. I don’t think much on room lay out but concentrates more on the overall picture. How does the apartment feel, the window and flooring look? How high to the ceiling – stuff that I wont be able to change. Walls can be build or torn down- kitchens can be moved. But windows are harder to replace…
Hemnet which is one of the main Swedish sites to find new apartments just let the architects Tham & Videgård draw a house based on the search words that Swedes  type when looking for new apartments. The idea is fun & the result you can see more of on this link.

Alla avsnitt av Isabelle Flyttar kan ni se här.

xxx
Isabelle