Målar mästare Therese

spackla
Vävtapet, ni vet sjukhusvarianten är ju fan inte snyggt. Det spelar ju nästan ingen roll hur man inreder i övrig. Väven äter upp all skönhet. Precis som en plastmatta. Så jag kände att det var nu eller aldrig – alltså när vi flyttade in att bli av med den. Väven satt i hela hallen och halva nedervåningen. Grejen är den att bredspackla är mitt värsta. ÄR så kass på det och har inte riktigt nån lust att lära mig, eller lust finns men inte tålamodet. Så jag tänkte att det var bättre att ta in ett proffs. Och vilket proffs sen!

therese_marteleur

Via Isabellestipendiet så fick jag reda på Therese som driver målarfirman Marteleur Måleri och tog sedan hjälp av henne till detta och lite till. Hon är så himla bra. REko, rolig, noga och proffsig. Älskar att hon vågar satsa egen firma i den mansdominerade byggbranschen och gör det med bravur! Ett extra plus va också att se mina barn se en målare som är kvinna stiga in och göra jobbet. Alltså de ser ju mig fixa hela tiden men jag är ju deras mamma. Nu blev det mycket tydligare och en sån förebild.
Har ni förresten sett både Byggnads nya kampanj Stoppa Machokulturen.nu – in och läs med er!

 

 

 

 

stege
Och jag måste nog fixa en stege till katten – eller bygga någon slags Ewok-värld högt uppe till honom!

//
When we moved in there was lots of armoring wallpaper in the staircase and on the lower floor. The kind that you see alot at hospitals in Sweden. Like the wall is covered with a fine net The thing is that it looks plastic whatever kind of decoration or painting you use in a room. So it had to go. But my technique of doing a wall with broad putty is non existent and I don’t have the patience to learn so I got some help from Therese at Marteleur Måleri. She is exellent in every way and it was so good to have  another handy woman at home – great for my kids to watch and get inspired from. Currently there is a big campaign from the Swedish Builder union about stopping the macho culture that exist. Very good!
My cat also loves a high ladders. Have to fix some fun stuff for him to climb on!

xxx
Isabelle

 

 

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
edit
May 31, 2015 at 09:53

Alltså den där katten är den bästa och sötaste katt jag någonsin sett!

avatar
Hanna
May 31, 2015 at 13:05

Kan tipsa om denna!
http://catissa.com/white-house/

avatar
isabelle
June 9, 2015 at 13:59
– In reply to: Hanna

Tack Hanna – asball ju!

avatar
Anna
June 3, 2015 at 12:16

Ja huu, bredspackla. Fast jag har ett nytt värsta: att tvätta fogmassa från kakel. Började nästan gråta av frustration.