Where to start?

handstand
Ja, vad börjar man egentligen med en renovering, ett nytt hem?
Den här gången så fanns det ju vissa saker som jag direkt visste att jag behövde göra. Som att flytta köket från nedervåningen till övervåningen för att göra plats för barnen och för att skapa ett bättre häng i det stora härliga rummet där uppe med takbjälkar och många fönster. Som paret som bodde i lägenheten innan berättade att när de hade besök och lagade mat så fastnade man alltid på nedervåningen eftersom köket och matplatsen var där. Även om rummet där uppe egentligen va coolare.  Så typiskt. På bilden ovan så har jag precis fått nycklarna!!

//
Where do you start when fixing up a new home? I knew there where some things I really wanted and needed to do to make it work for our family. like moving the kitchen from the lower floor to the upper. And like the previous owners told us. When they cooked they just stayed downstairs cause you always want to be where the kitchen is in an home. Even tough the  room upstairs is simply gorgeous.

stortrum2

Bild från Södermäklarna

Så vi behövde göra köket.  Sen var det också total furufest överallt. Som en megagigantisk bastu Jag gillar furu som material men klarar inte av det gula. Det är ju så oerhört svårt att kombinera med andra färger och tar över hela rummet.  Så det var tvunget att tas bort. Till saken hör att vi bara hade två veckor innan vi var tvungna att flytta ut ur den gamla lägenheten. Och på den tiden så var jag tvungen att få ett helhetsgrepp om vad vi skulle/ville/tänkte/kunde göra i lägenheten och faktiskt sätta igång.
Den är en skillnad när jag jobbar för mig själv och för kunder. För till mig själv så vill jag att ett hem ska kunna växa fram samtidigt som man ju måste sätta några grundtankar direkt.  Så jag började med kök och golv. Resten kan jag ju faktiskt fixa vartefter.

//
So we needed to move the kitchen to make room for the kids but I also rally wanted/ needed / strongly felt that all the pine feel had to go. Not the pine as material but the yellowness of it. Actually on the image above I think it’s kind of subtle but in real that yellow screams and is so difficult to match with other colors. We only had two weeks in between getting the keys and moving in and I had to do alot in that time. The difference in doing a thing for your own instead of for a customer is that 1. You get blind to your own home and ideas even if it’s your profession. Like I don’t think a psychologist need to have a perfect balanced and happy life to be good at her/his job… 2. I think that a a home needs time to be broken in. But I had to start somewhere and now I started with the kitchen and the floors.

stortrum2skiss

Ser ut som min femåring har ritat – tyvärr blir jag bara sämre på att rita med varje år… inte så bra i mitt yrke men det får funka ändå…
En liten känsla av ett annat slags rum..
//

Some kind of sketch of how it can become.

xxx
Isabelle