Dusty Deco & Öppet Husligheter no2

IMG_1783

Igår morse så var det dag för Öppet Husligheter No2. Förra gången var på Grandpa och då fick jag äran att föreläsa.  Den här gången samlades vi på Dusty Deco vid Hornstull. Grejen är att jag är fortfarande en zombie och tog lite bilder på själva Dusty DEco butiken men glömde sen i all uppståndelse att fota själva eventet. Så orutinerat. Men Maria Soxbo från Husligheter som har startat denna meet efter att ha varit lite avis på Göteborgsbloggarna som träffas ganska ofta – hon har finfina bilder på sin blogg – kolla bara här. // Yesterday I went to a blog event created by Maria Soxbo – called Öppet Husligheter. A forum for bloggers from Stockholm to meet and unite. Last time I gave a key note speech but this time I was just a happy camper. Still like a zombie but manage to get there on time. The event was at Dusty Deco vintage store in Hornstull. A great shop worth checking out if you are in town.

IMG_1784

Men inte bara för pengarnas skull- jag tycker det känns lite som att fuska att köpa grejer i fina vintageaffärer. Jag vill liksom fynda själv.
//
But besides that it costs some dineros shopping at a place like this I also conider it a bit like cheating. I somehow want to find the good stuff on my own.

IMG_1787

Sån bra idé med kvistar ur torson.
//
I like the branches coming out of the torso.
IMG_1786

 

Det har precis varit Absolut Art vernissage här – kolla in finfin konst på denna länk.

//
They are selling lots of art as well – they just hosted a special event by Absolut- check it out here.

IMG_1782

Och förutom god frulle från KlangMarket. Så var superduon Mimmi Staaf & Josefin från Betonggruvan där och höll liten kurs i hur man knyter amplar! Det hade jag aldrig gjort. Väldigt skoj. De har en massa kurser i Hantverk som jag verkligen rekommenderar – och de säljer bra hantverksdetaljer – kolla in här på hantverka.com!

//
Besides eating a great breakfast we also made these hanging baskets. It was fun! And if you’re in Sweden you can do some handyworks courses with Mimmi & Josefin – check out hantverka.com

Dusty Deco Hornstullstrand 7, Hornstull, Stockholm

xx
Isabelle

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Frida
May 1, 2015 at 12:29

Hej Isabelle!
Tänkte be dig om råd och tips. Jag har precis flyttat till en två som har ekparkett och vita väggar. Jag har svårt att få till det i vardagsrummet. Jag har grå soffa m två gråa fåtöljer. Resten av möblerna är vita: soffbord, matta tvbänk skåp o vitrinskåp. Det är möbler jag tycker så mycket om och hade med mig. Men känslan i rummet blir att det är alldeles för vitt… Jag hängde upp gröna skira gardiner, det hjälpte lite. Har du några mer tips? Vad ska jag ha för kuddar i soffan? Vågar jag ta in en gammal möbel (gammal symaskin i trä) i detta “modernare” rum? Har du några andra tips för att det inte ska bli så vitt o stelt?
Med vänlig hälsning
Frida

avatar
isabelle
May 4, 2015 at 08:44
– In reply to: Frida

Hej Frida,
gardiner låter ju toppen. Annars kanske som du säger- kuddar, matta alltså mer tyger. OCh gärna då tyger som är lite luddigare eller varmare i struktur färg och känsla. Alltså hellre kanske en rya matta än en stram korthårig sak. I inredningar kan det vara bra att bryta av – strama möbler med luddiga tyger eller svulstiga möbler med stramare mattor.
OCh jag tror verkligen på att ta in en gammal möbel. Igen det är brytet ofta som är fint – att våga plocka in något som viker av för att få en mer dynamisk känsla. Mångfald är alltid fint! Lycka till!

avatar
Frida
May 4, 2015 at 21:09
– In reply to: Frida

Tack för tipsen!! Kom på att gammelrosa skulle vara fint i rummet. Tack igen :)

avatar
Maria/Husligheter
May 1, 2015 at 21:47

Åh, älskar bilden på dig i spegeln! Tack för länk och rapporterande, kul att du gillade frulleidén!

avatar
isabelle
May 4, 2015 at 08:38
– In reply to: Maria/Husligheter

Såklart Maria! Du är ju grym som fixar detta!

avatar
marie
May 5, 2015 at 14:47

I love Mimmi Staaf!!!!
But I love you more ;-) hahahahahaha

avatar
Tornado hair and the longing for a garden | Isabelle McAllister
June 1, 2015 at 22:33

[…] lunch med min Blenda och en massage på det. Så synd om mig. På fredag så hänger jag först på bloggfrulle med bästa Maria från Husligheter som har fixat fint hos Grandpa på söder. Och sen ska jag på […]