Det er for vildt – some shopping & eating in Copenhagen

kompa9mix

Här kommer några Köpenhamnpärlor. Vi startade vår lilla trip med att helt randomly irra runt på stan. Eller helt random vi följde Drottningsgatornas drottningsgata Ströget och små gator runt om. Men grejen va den att vi hade ingen riktig plan och vi visste att vi va på Ströget och att allt riktigt coolt är typ på Vesterbro men vi sket liksom i det. Hamnade i någon liten second hand affär med en massa amerikanska grejer och blev fast i  1,5 timme. När hade jag tid till det senast? Så skönt att bara nollställa hjärnan tillsammans med grym polare i Köpenhamn istället för menlöst försöka inte att tänka genom att spela typ Candy Crush.
Lunchade gjorde vi på Kompa 9 som en grym tjej på Weekday tipsade om efter att jag råkade säga att min klädstil mer och mer blir som Ellen DeGeneres. På Kompa har de grymma mackor och enligt nämnda butiksbiträde – bästa kaffet i hela byn. Vilket gladde Jenny som dricker en ca 10 koppar per dag. Det var också tillhörande utedass och ja bron äver till Sverige har aldrig känts längre.

Kompa’ 9, Kompagnistræde 9, 1208 København K, Denmark

project4_2

project4
Inte långt från vårt hotell låg Project 4. Supercool butik som kändes Tokyo konceptuell och en ännu mer nischad version av Grandpa. Enligt ägarna så ska allt vara genuint. Könns det som trä ska det vara trä (typ mobilskal av trä) och bra material på allt. Väldigt rolig inredning i själva butiken. Lampor av gamla telefoner och hängare av käppar och pipor!

Project 4, Larsbjørnsstræde 19 St. Tv., 1454, København K

notredame2

notredame1
Notre Dame är en väldigt blandad butik mellan billiga plastsaker och väldigt tjusiga detaljer. Som ett Granit i färg. Mycket förvaring, vaser, ramar, kuddar och grymma disktrasor.Märken blandade med egenproducerat. men man hittar alltid något fint.

Notre Dame, Nørregade 7, 1165 København K

sostrernegrene1sostrene-grene2¨

Sostrene Grenes – Danmarks svar på en mer träig Lagerhaus. Om Lagerhaus är Non Stop så är Sostrene en mer enfärgad påse M&Ms. Bra kalasprylar, smågrejer för barn, alltid snygga dukar och schyssta små förvaringshyllor i trä. Och bra köksattiraljer. Finns en butik i Malmö också.

xxx
Isabelle

// Some shopping tips from Copenhagen. Click on the translate button under this post. And plz let me know if you want me to do it all in English!

0 Comments

Be the first to comment on this article.

avatar
Marta
April 2, 2015 at 08:29

Please Isabelle, do it in English :D

There is no translate button in mobile version, and you can imagine how does it look like when translated with Google ;)

Kisses from Croatia…

avatar
isabelle
April 7, 2015 at 21:41
– In reply to: Marta

ok Marta- I get it and I’ll do my best!