Isabelles lägenhet är till salu – Buy Isabelles fab apartment and read it’s story

bondeg7_isabellemcallister
Tiden är kommen – vi ska flytta! Se bilder, hemnet länken och läs historien om en grym tid i mitt liv i lyan på Söder.
It’s end of an era – we are moving! Read the story of our life in this great apartment and see the photos! English text after the jump

Vi skrev kontrakt en tisdag och två dagar senare på torsdagen så fick vi reda på att vi var med barn. Vi hade inte bara lyckats köpa en trea på Söder som typ bara är fylld av små gamla arbetarbostäds-tvåor överallt utan vi skulle alltså bli tre som skulle bo där! Wow vilken grej! Det här hände nästan exakt 9 år sedan men känns kanske mer som två liv sen eftersom det var här vi fick två barn, gifte oss, spelade in tv-program här, gjorde böcker, hade middagar, somnade i badkaret, renoverade och rev väggar. Det var här vi blev stora – vuxna på riktigt. Det var här på Bondegatan 7 som vi blev en familj!

1bondeg7_isabellemcallister

Men vi tar det från början. När vi flyttade in så var det många och små rum. Väggarna var senapsgula och bara målade, på ett konstigt sätt, lite mer än halvvägs upp på väggen så att det kändes otroligt lågt i tak och inte alls 2.70m som det faktiskt är. I hallen fanns ett 80-tals valv och köket var långsmalt och trångt.

4bondeg7_isabellemcallister

Det jag nog kommer sakna mest av lyan är den kaklade väggen vid köket. Jag hade någon idé om ett enkelt kök men med en twist. Jag samlade så många balla- fina-udda kakelbitar som jag kunde hitta. Många av dem är bitar ur bårder som man gillade förr, jag tjatade mig in på kakelaffärers lager och samlade rester, sådana bitar som folk liksom glömt bort. Sen la jag hela pusslet på golvet. Mätte ut den exakta storleken och matchade bitar tills det blev helt rätt. Efter det så satte jag upp det på väggen tillsammans med min pappa. Vi bygger så mycket ihop. Bästa sättet att umgås. Så himla roligt! Den långa troféhyllan i armerat glas och arbetslampan från Örsjö Belysning blir lite pricken över i. Bänkskivan är pigmenterad betong som är gjord i Danmark av en firma som heter DFI- Geisler. Totalt väger den runt 800 kg och var en pärs att få upp men snyggt blev det. Jag gjorde också bänkskivan djupare än vanligt – 70 cm så att man verkligen får mycket plats. Mikron är gömd i ett av skåpen för den är alldeles för ful att titta på. Stommarna i köket är från Ikea men överskåpens luckor är specialbyggda och allt är sen industrilackat i den gröna färgen som är där nu. Köket visades första gången i Sköna Hem 2006 – se det reportaget här.

21bondeg7_imcallister

Jag som längtade efter yta började med att riva väggarna mellan köket och ett av sovrummen och ut mot hallen. Där var vår stora soffa nu står. Jag älskar att ha en öppen planlösning. Inte bara för allt ljus utan framförallt sättet som det går att umgås på. Att en kan ligga i soffan och dega medan en annan lagar middag. Att flera saker kan pågå samtidigt men att man ändå är tillsammans. Och ytan är faktiskt så stor att det går att några tittar på tv samtidigt som att andra kan föra en konversation vid matbordet utan att störa varandra.

20bondeg7_imcallister

Innan vi flyttade hit så hade jag bara bort i ganska mörka lägenheter det var nog mycket därför som jag målade golven vita. Plus att det funkar så bra när man gillar att ha mycket färger på väggarna som jag gör. Eftersom det är en öppen planlösning och att väggarna har olika färger så målade jag alla dörrar i samma färg som väggen bredvid så att allt smälter ihop. Annars så skulle det blir så rörigt intryck. Vem har egentligen kommit på att dörrar bör vara vita? Det är ju lätt att tro att bara för att man använder en kulör på väggen så blir hemmet skrikigt och svårmöblerat. Jag tycker nyckeln är att använda smutsiga pasteller. Man tänker inte på att det är en ”färg” utan det känns bara mer ombonat och de är enkla att matcha.

19bondeg7_imcallister

22bondeg7_imcallister

När vi ändå höll på, så rev vi vidare en stor öppning in till nuvarande barnrum. Dit in går det numera att stänga med specialbyggda skjutdörrar. Tanken är att man ska kunna få in ljuset och expandera rymden men samtidigt kunna stänga in sig om man vill. Extra bra är det just om man har barn för de vill ju gärna vara var vi vuxna är! I stället för att ha en liten barnhörna i vardagsrummet så adderade jag helt enkelt barnrummet till den stora härliga delen av lägenheten. Och det har funkat så otroligt bra. Vi har alltid varit nära varandra men ändå kunnat hitta egna vrår att gömma oss i om vi har behövt.

18bondeg7_imcallister

Väggen i vardagsrummet, vid soffan har nog bytt färg flest gånger eftersom det oftast är den som vi fotar emot när jag gjort jobb hemma. Den turkosa färgen som är där nu är kvar från senaste omslagsplåtningen med Family Living En väggen har också varit 50 nyanser av rosa, grön, gul och tapetserad! Bokomslaget är också plåtad mot den här väggen!

17bondeg7_imcallister

Och barnrummet ja. Det har byggts om säkert 7 gånger på 9 år. Så många gånger att jag till och med ägnade ett helt kapitel till det rummet i vår inredningsbok- Rum För Kidsen. Men det är ju det jag tycker är kul. Att vi förändras eftersom livet förändras och då kan rummen liksom anpassa sig efter det. När jag fick barn hade jag verkligen ingen aning om hur ett bra rum för dem skulle kunna se ut. Så jag lärde mig samtidigt som de växte och rummet fick utvecklas i samma takt.

16bondeg7_imcallister

Nu behöver man ju inte göra ett barnrum av just det här rummet. Det skulle också kunna bli ett härligt arbetsrum eller så kan en ha tvn här inne i stället och kanske då ha ett större matbord i vardagsrummet/köket – det skulle också sitta fint!

Se hur rummet såg ut från början här och hur jag byggde kaninsängen i Äntligen Hemma ser du på den här länken.
Det här barnrummet har också sett ut så här med sängen mot den andra väggen – vilken skillnad eller hur och man ser storleken på rummet!
Och sen såg det ut så här ett tag med en tapet med grafiskt mönster.
Innan skrivbordet byggdes så hade vi det såhär!

15bondeg7_imcallister

The master bedroom – ja det är väldigt mycket betonat på master. Sängen är hela 220cm bred så rummet rymmer mycket! Sänggavlarna gjorde jag i Nyhetsmorgon Lördag i TV4 – se hur man gör den och fler bilder från rummet på den här länken.

14bondeg7_imcallister

Jag maximerade förutom sängen också skrivbordet – för att det helt enkelt är lättare att jobba då. Den stora garderoben kan du se bättre på den här länken. Den byggdes av en snickare och är inredd med Elfas system och fotad bland annat för Family Living.

13bondeg7_imcallister

Det är också här inne som jag jobbar och förutom ”crazy cat lady” tendenserna jag börjar få när jag suttit ensam för länge så älskar jag att jobba här. Det är luftigt, jag slipper se disken från frukosten och jag gillar att se ut över taken och Skrapan men samtidigt höra att livet pågår nere på gatan.

12bondeg7_imcallister

Tapeten på väggen – ja det är en tapet även den uppsatt för ett jobb jag gjorde hemma! Den kommer från Mr Perswall. För dem har jag också skapat en barnkollektion.

11bondeg7_imcallister

För att vara en lägenhet på 73 kvm så är den fanimej perfekt planerad. Inte många kvadratcentimetrar som går till spillo inte. Lägenheten har två stora gamla klassiska garderober och i den lilla hallen så får man plats med massor. Vår familj har ett lätt skoberoende så jag byggde en stor hylla för alla (oj vad jag har rensat där för mäklarbilderna ska ni veta). Om man vill så kan man ju bygga för dörren in till barnens rum eftersom de stora skjutdörrarna ändå finns. Men jag gillade att ha dem kvar för att få någon slags cirkulation i lägenheten.

10bondeg_isabellemcallister

Badrummet är inte så stort men har plats för det mesta. Badkar, dusch, tvättmaskin med torktumlare, toa och en sådan där extra duschslang som blir som en bidé. När rummet skulle byggas om så hittade jag först inget bra golv. Besökte alla kakelbutiker i Storstockholmsområdet och tiden höll på att rinna ut. Jag ville ju bli kär – det är viktigt att verkligen tycka om de sakerna som man släpar in i en hem. Till slut så hittade jag de här plattorna som var lagt inne i en toalett på ett kakelställe. När jag sen frågade var det var för sort så sa dem att det där slutade vi sälja för 10 år sedan. Jag var helt knäckt.Betongkakel var inte så stort då och jag hade knappt sett något liknande. Men plötsligt vandrar det förbi en gammal man inifrån lagret som i förbifarten viskar att han har ett par kvadrat kvar därinne i ett hörn. Och det var precis så att det räckte till vårt lilla badrum.

9bondeg7_isabellemcallister

Det som är härligt med riktigt betongkakel är att färgerna brukar genomfärgas när dem produceras. Det är precis som att varje ny färg har en egen liten pepparkaksform med sin egen färgblandning i som sedan läggs i varje kakelruta. Så trycket/mönstret blir då sådär djupt och vackert. Jag älskar också att det finns en dimmer i taket. Bra på natten om man behöver gå upp och kissa och skönt avslappnande när man tar ett bad.

imcallisterby_martinstenmark kopia

Det kan ju kanske verka galet att jag skriver en sådan här text när jag ska sälja vår lägenhet men det finns knappt en millimeter av lyan som inte är fotad eller använd i något jobb – i en tidning, bok eller på Tv. Så allt är liksom redan där ute i cyberrymden. Sedan finns det nog olika sätt att tänka om sitt boende och jag tycker liksom att mitt hem är värt att hyllas. Inte bara för att det är fint och härligt utan framförallt för den här texten blir lite som ett avslut. För oss blir den här flytten en slags ”end of an era”.

8bondeg7_isabellemcallister

Vi startade vårt gemensamma liv på riktigt här. Vi gifte oss till och med på gården en dimmig kväll i november för sex år sedan och fick precis plats med 46 sittande gäster i vardagsrummet, karaoke i sovrummet och en enorm ljudanläggning i barnens rum. Så då kan ni tänka er att grannarna också är bra och förstående!

5bondeg7_isabellemcallister

Det var i det här huset som vi testade om vår första barnvagn gick in i hissen, båda barnen tog sina första steg på de här golven, vi har bråkat, blivit sams, festat och lekt här inne. Vi har haft det så oerhört bra. Men nu är småbarnsåren över och det är dags för ett nytt kapitel och det måste bli någon annanstans.

3bondeg7_isabellemcallister

Inte för att vi flyttar så långt. Vi blir faktiskt kvar i samma kvarter. Vi trivs bra här på Söder där det är lite stökigare än resten av stan men också roligare och kom igen – vi vet ju alla, liiite ballare.
I vilket fall så hoppas jag att nästa ägare också kommer att få det så här fint som vi har haft det i den här lilla pärlan!

2bondeg7_isabellemcallister

Läs mer om lägenheten hos vår mäklare Fanstastic Frank på den här länken.

 

Fotograf Lägenheten: Martin Wichardt
Stylist: Maria Kangärde
Foto på Isabelle: Martin Stenmark

English text about the life and end of an era that this means for Isabelle and her family – after the jump


We signed the contract for the new flat on a Tuesday and two days later on a Thursday we found out that we were pregnant. We had not only managed to buy a 2 bedroom apartment on the South side in Stockholm called Södermalm an area that holds mostly really small studio apartments since it used to be the old working class neighborhood, we were also going to be 3 of us! What a great week!
  This happened almost exactly nine years ago but feels maybe more like two lifetimes has past since it was here we had two children, got married, produced TV episodes, made books, had dinner, went to sleep in the bathtub, renovated and  tore down walls. It was here that we became grown ups for real.
It was here on Bondegatan 7 that we became a family!

But let’s start from the beginning. When we moved in  – there were many and very small rooms. The walls were painted in a mustard yellow and just painted weirdly, a little more than halfway up the wall so that the ceiling felt like it would tumble down and not  2.70 m as it actually is.
The kitchen was long and narrow. I longed for space and open areas so I started to tear  down the walls between the kitchen and one of the bedrooms and out toward the hall. Where our big sofa now stands. When we were at it, we also did a large opening into the kids room.You can close that room with big sliding doors. The idea was to be able to get more light and to get the whole space to feel more airy. It’s also good cause kids wants to be where the parents are so keeping them near but still in their room is perfect. And it has worked so incredibly well. We have always been close to each other but still being able to sneak away and find som solitude when needed – as it always is in a family.

 

Kids
And
the children’s room, yes. It has been made safely to say 7 times in 9 years. So many times that I even devoted a whole chapter to it in the Rum För kidsen interior book that me and Jenny made this year. But I love to build and redecorate.  We all change as life changes and then the rooms has to adapt to that change. When I got DElla, I had really no idea what a good place for her would be like. So I learned while they were growing, and the room was allowed to develop at the same paceThis room doesn’t have to be a kids room. It could also be a beautiful office or you can have a TV in here instead and then maybe have a larger dining table in the living room / kitchen – it would also be nice!

Watch how the kids room looked in the beginning – with the rabbit bed.  and this tv clip when I made the rabbit!

The tiled wall in the kitchen I will probably miss the most. I had no idea of ​​a simple kitchen but with a twist. I collected many cool nice and odd tile pieces that I could find. Many of them are pieces from borders that was popular back in the days. I talked my way into different the tile business’ stock and searched for the best pieces that could work for my wall. Then I put the whole puzzle on the floor. Measured out the exact size and matched pieces until it was just right. Me and my dad then put it up on the wall. I love working with him. The best way to hang out. So much fun! The long trophy shelf of reinforced glass and the lamp works likes icing on the cake. The countertop is pigmented concrete that is made in Denmark by a firm called DFI- Geisler. Total weighs about 800 kg and was har I’m telling ya- so heavy to get 5 flights up. I also made the countertop deeper than usual – 70 cm so that you really get a lot of working space. The shelves in the kitchen are from Ikea and everything is industrial painted in the green color that you can see now. The kitchen was first shown in The Magazine Sköna Hem 2006.

I love to have an open floor plan. Not just to get the light, but especially the way that we all can hang out. That one can melt down in a couch and while somebody else cooks dinner.We can all do different thing but still be together. And the apartment is big enough so you can all have enough space to do your thing.

The bathroom is not very big but  everything fits. When it was built so I found nothing good first floor. Visited all the tile stores in the Stockholm area and time was running out. I wanted to fall in love – it’s important to really think about the things that you drag into your home. Eventually I found this tile laying on the floor in a toilet at a tile store.They said they stopped selling that tile 10 years ago. I was completely heart broken. Concrete Tiles was not very popular at the time and I had barely seen anything like it. But then an old man working in the stock passes our conversation and whipsers that he has a few square meters remaining at the back. And it was just enough for our small bathroom. What’s lovely with concrete tiles is that the colors tend to be colored all the way through – Every new color is blended with the concrete in small cookie cutters kind of forms then placed in the bigger tile. At the end the colors turns out really deep and lovely. I also love that you can dim down the light.It’s nice & relaxing when taking a bath.

 

Before we moved here, I had omly lived in dark apartments so that’s why I painted the floors white. Plus it works so well when you like to have a lot of colors on the walls as I do. Since it is an open floor plan and the walls are all different colors so I painted all the doors in the same color as the wall next to it so that everything blends together. Otherwise it would a messy look.  It’s easy to think that just because you use a color on the wall so must the home feel cluttered and ‘over the top’. I think the key is to use dirty pastels. You do not recognize that there is a “color” on the wall, but it just feels more snug and they are easy to match. The wall in the living room has probably changed color most times because it usually is the one we‘re using as a backdrop when having photosessions at home for work. The turquoise color that is there now is left over from the recent cover shoot with the magazine Family Living. A wall has also been 50 shades of pink, green, yellow and wallpapered!

The master bedroom – yes it is very much emphasized on the master. The bed is 220cm wide so the whole room can hold a lot! It is also here that I work, and besides the “crazy cat lady” tendencies, I start to get when I ‘m alone for a long time, I love to work there. It is airy, I do not see the left overs from breakfast I like to look out over the rooftops and hear that life is going on down on the street. My desk is also maximized because it is simply easier to work. The large wardrobe built by a carpenter. If you like a lot of stuff that I do so, I think it’s nice to have closed storage so that you can highlight all that is worth looking at. Such as plastic animals.

It can perhaps seem crazy that I write such a text when I’m going to sell our flat but there’s barely a millimeter of this apartment that has not been photographed or use in a job I made or for the blog. So everything is as is already out there in cyber space! I also truly think that my home is worth to be written about. Not only because it’s a nice flat but because of all good things that has been going on here. To us, it becomes a sort of “end of an era.” We started our life for real here we got married in this building – here at home,  in the back yard on a foggy evening in November, six years ago and got 46 seated guests in the living room. (We have the best neighbors)  We tested if the first stroller we bought fit in the elevator, both kids took their first steps on these floors, we have fought here, made up here, partied and played. We have had such a great time and life in this flat. But now it’s time to go somewhere else. We will not move far- we stay in the neighborhood.  We like it here in this part of Stockholm where it is a bit messier and more dirty than the rest of the town but also more fun and as we all know who lives here – a lot cooler!

In any case, I hope the next owner will enjoy this little gem as much as we have done!

The whole ad for the flat you can find right here.

 

Pin It

17 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
enannanhelena
November 2, 2014 at 17:44

Det känns som att jag kommer att sakna den där lägenheten. Den har figurerat på så många ställen i media, och jag har följt dig så länge nu, en god stund innan DOS-tiden t o m. Minns t ex så väl när jag såg den där totaldrömmiga kakelväggen för första gången – vilken idé alltså!

Lycka till med flytten! Ska bli spännande att få hänga med på ett hörn in i eran nya bostad också.

/helena

avatar
Isabelle McAllister
November 5, 2014 at 20:43
– In reply to: enannanhelena

Tack Helena! Du kommer få följa med in i nästa också men fattar vad du menar. Komemr sakna också på något sätt. Den är finfin den här lyan! tack för att du alltid lämnar kommentarer- gör mig så glad och jenny också!

avatar
Chatrin
November 2, 2014 at 19:27

Så himla fin och snygg lägenhet! Älskar att du har så mycket färg, jag brukar klaga över vita golv men det är när bälgar och större delen av inredningen också är vit, hos er passar det verkligen när det är så mycket färg på allt annat!

Det där skrivbordet i sovrummet, finns det att köpa eller har du byggt det själv? Jag är ev. på väg att flytta till en etta till en två och drömmer om att ha plats för ett skrivbord, och det där ser ut precis som ett sånt jag vill ha!

avatar
Isabelle McAllister
November 5, 2014 at 20:42
– In reply to: Chatrin

Chatrin, kul att du gillar. Färg är ju så kul! Skrivbordet- har ben från ikea och sen är det en obehandlad stor diskbänksskiva i ek som jag köpt på Bauhaus och skurit av hörnen på med en sticksåg.

avatar
joanna
November 3, 2014 at 15:24

Man blir verkligen glad av alla era fantastiska färgval. Älskar färgen i hallen och det blå taket i badrummet. Måste fråga varifrån tapeten i barnens rum kommer ifrån? Den är helt otrolig- love it.
Mvh Joanna

http://www.joannans.se

avatar
Isabelle McAllister
November 5, 2014 at 20:40
– In reply to: joanna

Hej Joanna, tack för pepp – tapeten kommer från Nadja Wedin. Finns hos photowall.se

avatar
Susanne Nordström
November 3, 2014 at 19:49

Så himla fint! Älskar badrummet speciellt och barnrummet med Nadjas ljuvliga tapet!
lycka till med försäljningen!

avatar
Isabelle McAllister
November 5, 2014 at 20:39
– In reply to: Susanne Nordström

Tack Susanne och ja Nadjas tapet är grym!

avatar
Helena
November 5, 2014 at 10:23

Fin historia om fin lägenhet! Fint också att få bo så länge på samma ställe. Det längtar jag efter att göra.

avatar
Isabelle McAllister
November 5, 2014 at 20:38
– In reply to: Helena

Hej Helena, ja fint att bo på samma ställe och få en historia- hoppas du också får det snart!

avatar
Hanne
November 5, 2014 at 21:49

Utrolig fine fargekombinasjoner!!! <3

avatar
Isabelle McAllisters lägenhet till salu | Fantastic Franks blog
November 10, 2014 at 14:22

[…] Isabelle McAllisters egen berättelse om livet på Bondegatan […]

avatar
Kirsi
November 15, 2014 at 23:11

Lycka till med försäljningen. Älskare de glada färgerna.

avatar
Hemma hos Isabelle McAllister |
November 18, 2014 at 07:22

[…] några veckor sedan lades Isabelle McAllisters lagenhet på Södermalm i Stockholm ut till försäljning, och nu är den såld. Jag har inte […]

avatar
Kicki
November 24, 2014 at 10:40

Helt underbar lya, Isabelle! Får jag fråga om färgkod på köksluckor och väggen bakom skrivbordet? ; )
Kram!

avatar
Elin landgren
November 28, 2014 at 21:11

bra blogg! kolla gärna in min!:DD

avatar
Isabelle McAllister’s home for sale. | riazzoli.se
December 1, 2014 at 23:07

[…] Det är alltid skoj att få ”hälsa på” hemma hos kreativa personer så som Isabelle McAllister.   Hennes hem ligger just nu ute till försäljning via Fantastic Frank . Kliv […]