It’s Monday Dance time

Welcome new week!
Jenny is ill and need some cheering up and I guess we all need a good start.
This clip made my cry. A breakdance baby battle. But there is no baby about this girl – Terra 6 years. This makes me so happy in so many ways. The girl power, the coolness and the way she owns that stage. For me and in time I find that hip hop and breaking somehow are so much a boy’s game so this then even make me even more happy. Terra – rule girl! Found the clip via awesome Got a girl crush.
xxx
Isabelle

Update:
read more about Bgirl Terra here also with a good How to Windmill video and another video:

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Katie
March 11, 2013 at 13:46

W.O.W.

avatar
famapa
March 11, 2013 at 17:54

Men åååh! Jag är helt med dig, jag höll igen så hårt när jag såg det här klippet, tårarna ville liksom bara spruta ut. Vilken tjej! Och så jäkla bra! Du vet hur föräldrar kan liksom pusha sina barn att uppfylla föräldrarnas ouppfyllda drömmar (“du borde bli doktor/forskare” etc)… Min är att min son börjar breaka eller street dansa från en tidig ålder… Men det är självklart att han får hitta själv vad han vill göra, om något :) Jag måste nog hitta en street dance klass snart, innan knäna pajjar ihop (blir ju 38 i sommar).

Tack för klippet och Jenny, krya på dig!

avatar
Isabelle
March 12, 2013 at 01:26
– In reply to: famapa

Grejen är väl att vara hardcore med något själv och få med barnen så verkar det vara i denna bgirls fall. Men fattar precis vad du menar. Jag började breaka när jag var 25. Och med ballet när jag var 29 i båda fallen var jag själv med en massa tonnisar. När jag breakade så var jagblå så folk trodde att jag slagit mig och rodnar fortfarande när jag tänker på att dels battla någon men också att dansa på diagonalen liksom hoppa i spagat i balleten. Not for me. Men det va kul!

avatar
Prylutmaningen /Johanna
March 11, 2013 at 20:19

Men åhhh. Mina tårat kommer också. Konstigt egentligen!

avatar
Isabelle
March 12, 2013 at 01:27
– In reply to: Prylutmaningen /Johanna

JOHANNA inte konstigt alls! Det är sån girl power. Vi är inte vana att se depå det här sättet. Eller jag är inte det i alla fall.

avatar
Prylutmaningen /Johanna
March 12, 2013 at 10:51
– In reply to: Isabelle

Jo, så är det ju. Men det är så fruktansvärt att det ligger så djupt i en, medvetenheten om hur stor skillnad det är mellan män och kvinnor. Ja, asså skillnaden mellan vad som är norm i samhället.

avatar
Isabelle McAllister
March 12, 2013 at 11:36
– In reply to: Prylutmaningen /Johanna

Förlåt för caps – skrivningen av ditt namn. jag är inte arg eller så bara att min telefon gör så med alla namn av bara farten. Jag håller med fruktansvärt att det är sådan skillnad…

avatar
Tess
March 11, 2013 at 23:10

Yepp, min 5 och ett halvt åriga (ja det är viktigt med det halva året) dotter kommer bli grymt impade när hon får se detta i morgon. Glad att jag kollar in din & jennys roliga blogg! Ni är bäst. Skriv gärna om du hittar bra dansskola då vi bor på söder :)

Sååå cool!
Tess

avatar
Isabelle McAllister
March 12, 2013 at 01:22
– In reply to: Tess

Tess, min dotter går på streetdance på åsögatan. Dyrt men bra. Finns breaking också men de måste vara äldre.

avatar
Tess
March 23, 2013 at 22:30
– In reply to: Isabelle McAllister

Tack tack! Ska kolla in, vi hittar på egna moves här hemma & kollade in Bgirl idag igen…