Book tip – The unbecoming of Mara DyerA Saturday read as good as this is a treat.
The unbecoming of Mara Dyer by Michelle Hodkin

The heroine of this book Mara Dyer wakes up in the hospital to find that her friends are dead after a break in at an old mental hospital. After a while she realizes that she might be the one who murdered them. She moves to another town with her family and even weirder things starts to happen. She falls in love, more strange deads occurs around her and life as she knows it is not the same.

There are some Twilight resemblances in brooding girl falls for handsome cool super wealthy guy and of course I like it. There are no witches, vampires and such but still something is happening and we don’t know why.
I read this book in a couple of hours and just ordered the second part of this trilogy.

Some other words about the book by authors that I really liked their books:
“Haunting and dreamlike, the intrigue and romance of Mara Dyer will inescapably draw you in.” –Cassandra Clare, author of the New York Times bestselling Moral Instruments series
“The Unbecoming of Mara Dyer strikes a rare balance of darkly funny, deliciously creepy and genuinely thoughtful. One minute I was laughing out loud, and the next, I was so scared I wanted to turn on all the lights and hide under the covers. Michelle Hodkin’s talent and range are obvious, from her chilling descriptions to romantic scenes that almost crackled on the page. I’ve never read anything quite like it.”–Veronica Roth, New York Times bestselling author of Divergent

“A clever, captivating thriller, The Unbecoming of Mara Dyer is perfect for those (like me) who like their heroes dark, their heroines dangerous, and their romances seriously twisted.” –Kirsten Miller, New York Times bestselling author of The Eternal Ones

What are you reading for the moment?

xxx
Isabelle

More book tips right here

16 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Lou @ Littlegreenshed
January 12, 2013 at 13:56

Nice gold glittery shorts!

avatar
Isabelle McAllister
January 12, 2013 at 16:10
– In reply to: Lou @ Littlegreenshed

Thanks! Love them xxx miss fancy pants

avatar
AnnaA
January 12, 2013 at 16:02

“Anna dressed in blood” är vad jag sätter tänderna i nu. Spöken, spökjägare och romantik… Tror den kan passa mig. ;)

avatar
Isabelle McAllister
January 12, 2013 at 16:04
– In reply to: AnnaA

ANNA låter som den skulle passa mig med!

avatar
grazia
January 12, 2013 at 16:11

Hi Jenny!

I have read your answer! ;)
I sent you an email (facebook) to explain the details of our enterprise I hope hearing from you soon… ;)

G. Caruso for CasaFacile magazine

avatar
when skies are grey
January 12, 2013 at 16:17

This sounds right up my alley, thank you! I am reading “The Family Fang” right now, it’s a fun, amusing book :)

avatar
Moa
January 12, 2013 at 19:53

Hej Isabelle! Visst är den bilden från ert sovrum? Vad har ni för färg på väggarna? Så fin!

avatar
Isabelle McAllister
January 12, 2013 at 20:27
– In reply to: Moa

Vilken koll moa! Ja det stämmer. En vägg är i Alcra ads asfalt (den på bilden – nästan svart men ändå inte) de andra väggarna har Alcros Ads isglass som jag älskar!

avatar
enannanhelena
January 13, 2013 at 01:07

Oj, det där låt alldeles för sci-fi-aktigt för mig… Jag som alltid står med båda fötterna fast förankrade på marken… not. :)

Hittade en gammal bokgoding på Myrorna för någon vecka sedan “Ung man med kamera”. Av min gamla ungdomsboksidol – Hans-Eric Hellberg! Jag och min bästis slukade ALLT av honom, inte bara Puss & Kram och de där superkända, utan även Dunder & Brak – en lite småknasig serie böcker om en tjej och en kille som leker detektiver.

Den jag hittade nu är väl lite mer åt vuxenbokshållet, hm, även om den sköna – något daterade – humorn går att känna igen från ungdomsböckerna. Boken är skriven i slutet av 50-talet. Eller om det var i början av 60? Jaja, någon gång då i alla fall.

Jag läser högt för mannen ur den. Snart är den utläst och då ska jag nog fortsätta med Stephen King-novellerna som jag har försökt ta mig i genom ett bra tag nu. Eller så börjar jag äntligen på den stora traven av Selma Lagerlöf-böcker som ligger och samlar damm. Riktiga sagor minsann. Kanske blir 2013 året då jag äntligen lyckas börja läsa alla de där klassikerna som jag drömmer om att hinna plöja mig igenom?

Bok-blink-blink-right-back-at-you!

/helena

avatar
Fiona
January 13, 2013 at 10:36

Hej,

Vågade inte läsa vad du skrivit av rädsla för att få för mycket avslöjat! MEN. Jag kan säga att jag tog till mig ditt tidigare boktips om Divergent, och den boken var ju himla bra. Har reseverat tvåan på bibblan nu, så går i väntans tider så att säga. Så ska absolut kolla upp boken du tipsar om nu. :)

Pepp!

avatar
isabelle McAllister
January 15, 2013 at 10:18
– In reply to: Fiona

Fiona jag lovar att in spoila något här ever! men läs denna – återkommer om del två snart

avatar
Krickelin
January 14, 2013 at 10:38

Jag läser Zlatan just nu, trodde aldrig jag skulle, men känns bra att ta till sig av andras livshistorier sådär, och så lär jag ju mig massor om fotbollsvärlden, sen ska jag ta tag i “a short History of Nearly Everything” som tydligen ska var asbra fast är på engelska så jag drar mig lite… eller så ska jag läsa “Den glömda trädgården” som min svärmor stoppade ner i min väska när jag åkte därifrån igår. Får ta tag i dem du läser också förstår jag ju nu. oj oj, nu blev det mycket.. :)

avatar
isabelle McAllister
January 15, 2013 at 10:20
– In reply to: Krickelin

Kristina, har inte läst Zlatan men är ändå sugen. Såklart skulle jag ändå vilja skriva. Den glömda trädgården vet jag ej men ska kolla!

avatar
R
January 14, 2013 at 18:04

Har precis läst ut “Den vita massajen”. Språket är inte på något sätt imponerande men storyn var, enligt mig, otroligt fängslande. Ett väldigt facinerande livsöde som jag offrade nattsömnen för :)!

/R

avatar
isabelle McAllister
January 15, 2013 at 10:20

R vet precis vad du menar kände samma sak!

avatar
Elina
January 15, 2013 at 11:12

Tack för tipset. Själv läser jag Öster om Heden av Viveca Lärn just nu, den är rolig och lättläst. Ett annat tips är att tävla om en av mina illustrationer i min blogg fram till på Fredag! :-) Ha en fin dag. /Elina