The Bully Report

Swedish TV have just showed The Bully report here. And I just have to write about it- It such a well made and terrible movie – or the content – the showing of the bullies and the ones being bullied is extremely awful. I do recommend everyone to see it.
If you can’t buy it or rent it there is a copy in 12 parts on You tube
It is such an important issue- all these kids having hell at school each day. Luckily I haven’t experienced it myself and I hope my kids will not be in it – on either side. Kids can really be so mean. And also the grown ups – like the principal in the movie who just turn the blind eye towards the problem makes me crazy to see.
Ooh I cried so much – You have to watch it!

In this ABC interview you meet one of the boys in the film and also the maker of the movie who talks about the process making the film – I wondered a lot about it when I watched.

Read more about the Bully Report and what you can do to help kids around you – here!

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Johanna, Tiger Baby
October 2, 2012 at 19:44

Jag och min man satt i soffan tillsammans. Efter den första minuten satt vi och grät ikapp. Så hemskt. Det blev dubbelt hemskt för mig, jag jobbar med barn. Det är ett tungt ansvar man har. Det hemska är att personal tätheten är så gles på de flesta ställen, att det mer handlar om barn-passning än barnomsorg. 25 barn på 1 vuxen. Då hinner man missa att se mycket som händer under en dag.
HOPPAS att vi snart får en regering som vill satsa på barnomsorg och barns hälsa.

Lång kommentar, men jag blir galen när jag tänker på hur man behandlar barn. Vist, vi är inte som USA men man kan ju undra hur mycket mer det kommer att skäras ner, för då är det faktiskt inte enevighet bort.

avatar
Malin
October 6, 2012 at 15:31

Jag håller med föregående kommentator. Jag jobbar också med barn och försöker hinna se, höra och hjälpa så mycket det bara går då det uppstår situationer som barnen inte kan hantera själv. Men jag vet, i mitt stilla sinne, att jag inte alltid finns där då det hettar till och det känns fruktansvärt.

Jag grät också och blev arg. Arg på det vuxna som är huvudskapare av problemet. Det är ju bara att se här hemmavid i Bjästa, hur det var de vuxna som gick i förtruppen och lärde barnen, samt tillät dem, att bete sig som svin.

En sak som vi har paratat om på jobbet är hur ofta vi kommenterar på hur folk ser ut. Både positiva och negativa kommentarer hoppar jämt och ständigt ur munnen, i alla fall på mig. De negativa kommentarerna rör i första hand personer på tv och i tidningar. Poängen är att dessa kommentarer sätter en ton för vad som är acceptabelt och inte. Om vi gör det acceptabelt att döma varandra godtyclkigt så är det det som barnen kommer att göra också.