Long before Eco-friendly became trendy

img_9836

This is where my granddad used to do his dishes. I love how non-exclusive his kitchen is. No frills, no dishwasher but very practical. It worked for him and his wife for over 60 years. They cleaned the dishes in the zink, filled with soap and water and then they rinsed the plates in the white container holding only water. They never let the water run like I sometimes do. How very ECO-friendly they were.

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

avatar
Heidi
May 5, 2009 at 16:40

Just så diskar min farmor än idag.
Och under diskbänken har hon en hink där allt avfall samlas fär att sedan hamna på komposten.
Vi borde leva lite mer som våra mor och farföräldrar.
Fast jag gillar min diskmaskin rysligt mycket.

avatar
AprillAprill-Johanna
May 5, 2009 at 21:27

Tänker på min mormors kök i hennes gamla 50tals-sommarstuga som har sett likadan ut i alla år. Hon fyllde alltid 2 pastellfärgade plastbyttor med vatten och satte i diskhon. En för att diska i och en för att sköja. Tror att de fortfarande står kvar. Hon fyller 99 nu i sommar och har inte varit där på ett tag nu. Nu slog det min just att det hade varit ett perfekt fotoreportage för Dos. Kan berätta mer när du kommer hit.

avatar
Cim
May 6, 2009 at 09:33

Precis sådana där flammiga skåpluckor hade min sambo i sin första lägenhet. Och väggarna var oranga!

avatar
isabelle Halling McAllister
May 6, 2009 at 09:52

Ja vad man håller på med nya saker hela tiden. Galet. Men jag gillar diskmaskin – så slösar man ju inte lika mycket vatten. Han verkade vara väldigt fin din morfar. trist

avatar
DosJenny
May 11, 2009 at 13:21

Jag älskar också min diskmaskin, och jag vill minnas att jag hört att det är mer miljövänligt att diska i maskin än att diska under rinnande vatten. klen tröst, men ändå.